Am fost prins de camera fixa fara rovinieta:((.Acu marea mea nelamurire este ca nu inteleg din urmatoarea fraza(copiata dintr-un articol de ziar) cand se face comunicarea, in termen de 30 de zile de la data cand am fost prins fara rovinieta sau in temen de 30 de zile de cand intocmesc ei actele si tot tacamul?
"Precizăm că în conformitate cu prevederile OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei, iar comunicarea se poate face într-un interval de 30 zile de la întocmire",
in temen de 30 de zile de cand intocmesc ei actele si tot tacamul
Serios nu 30 de zile de cand a fost constat? Adica eu pot sa primesc amenda acum (21.10.2014) si sa imi vina peste un an ca ei au tinut constatarea la saltea? Mai daca e asa sustin ce am mai zis,... dupa legiile din Romania chiar scri o carte de bancuri.
Ce nu am inteles e daca e vorba de "constatarea contraventiei" sau "intocmirea PV". Caz in care nu mi se pare normal ca o proba sa stea o perioada lunga luni-ani la saltea si dupa sa se trezeasca "NeaVasile sectoristu" ca vrea sa ia filmarile din urma ca luna asta nu si-a facut targetul, imi face un PV (pe care nu il semneaza) si mi-l trimte mie cadou in posta dupa un an dupa ce a fost constat ca am circulat fara rovinieta.
Da, asta este legislatia, proba poate sa stea mai mult timp la "saltea" pana se intocmeste PV, apoi acesta trebuie comunicat in 30 de zile.
P.S. Exista si o explicatie logica si una practica si una morala (si nu este gluma).