avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere act de intabulare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere act de intabulare apartament

Buna ziua. Am cumparat un apartament acum un an la o licitatie la a treia strigare deci cu pretul redus la 75% din pretul initial de la B.C.R. prin ALFABANK. Am fost singur la licitatie si executorul judecatoresc mi-a facut actul de adjudecare la pretul de pornire fara sa mai licitez in plus. Dupa ce am facut toate actele la banca am fost sunat ca trebuie sa fac si intabularea. Am fost la Cadastru si mi-au zis ca trebuie sa platesc un procent din suma de achizitie ca fiind impozit pe profit si in numele fostului proprietar care oricum nu a mai luat nici un ban in urma licitatiei, deci de unde profit? Am deschis un proces impotriva Oficiului de Cadastru cu acelasi avocat care cu un an inainte a castigat in alt judet un proces in aceleasi conditii si pe care l-an pierdut si la recurs(oare nu s-a creat un precedent?). Acum m-au sunat iar de la banca ca sa aduc intr-o saptamana intabularea altfel o sa ia masuri impotriva mea. Nu e o suma deloc mica si nici nu o am asa repede deci ajutati-ma cu sfaturi cum sa ies din aceasta situatie daca mai am scapare de la plata. Am vorbit si cu fostul proprietar si e de acord sa il dau si pe el in judecata sa demonstrez ca nu a facut profit din vanzarea apartamentului si daca ma ajuta la ceva si aceasta solutie? Am inteles ca recent s-a mai schimbat legislatia in aceasta privinta? Daca mai sunt si alte solutii la aceasta problema de a scapa de plata acestui comision astept un raspuns si as mai vrea sa stiiu ce imi poate face banca daca nu achit acest comision ca sa fac intabularea. Am platit destule rate la timp si as mai vrea sa stiu si daca fostii proprietari cat timp nu am actul de intabulare se pot folosi de acest lucru in favoarea lor? Sau daca platesc acest comision pot face cumva sa il recuperez mai tarziu prin proces judecatoresc?
In speranta ca o sa imi oferiti solutii favorabile va multumesc anticipat tuturor.
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
unchiul6, utilizator

Alte discuții în legătură

Adjudecatar persoana juridica delta95 delta95 Am adjudecat la o licitatie un apartament ca persoana juridica. La oficiul de cadastru mi s-a refuzat intabularea imobilului din cauza ca este un sechestru ... (vezi toată discuția)
Apartament la licitatie sorin0206 sorin0206 salutare ,am citeva nelamuriri si va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi scrieti concret ce ar trebui sa fac in cazul meu.Am participat la licitatia unui ... (vezi toată discuția)
Detalii executare silita / licitatie carepecare carepecare Buna ziua, Imi puteti spune va rog care este procedura in mare in ceea ce priveste procesul de executare silita? M-am interesat la cateva banci si am primit ... (vezi toată discuția)