avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Detalii executare silita / licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

Detalii executare silita / licitatie

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog care este procedura in mare in ceea ce priveste procesul de executare silita? M-am interesat la cateva banci si am primit informatii aberante.

1. Una dintre ele este ca BEJ stabilieste un pret de pornire al licitatiei. Apoi, chiar daca se obtine un pret (cel de pornire sau altul mai mare) banca poate refuza vanzarea imobilului la acel pret.
In situatia asta e legal/corect ce fac ei? Eu vad doar ca iau in deradere participantii la licitatie.
2. In situatia in care se castiga licitatia, i-am intrebat cum iau cadastrul si cum iau actul de proprietate. Raspunsul a fost absurd: - de la fostul proprietar. Chiar asa e? Cum sa mi le dea din moment ce in 90% din cazuri sunt evacuati cu forta
3. In cazul in care sa presupunem ca ajungem in faza in care se adjudeca, inainte de evacuare fostul debitor distruge apartamentul. Se poate face ceva impotriva lui? Sau e o zona gri in care el era inca proprietar, dar nu prea...
4. Apoi, care sunt si cate sunt caile de atac pe care debitorul executat le poate face? Aceste cai "dureaza" ca un proces normal - 3-4 ani? Intreb acest lucru, deoarece un BEJ m-a informat ca dupa ce achit intreaga suma in urma castigarii licitatiei, fostul debtor poate face contestatie si sa trebuiasca sa asteptam (eu cu banii blocati la el) decizia instantei.


Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
carepecare, utilizator
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 19:23, 24 Noiembrie 2015
din cate cunosc, in cazul uneli licitatiei pt vanzarea unui apartament executat silit,BEJ evaluaeaza imobilul si in urma evaluari stabileste un pret de pornire.
se organizeaza licitatia si daca un licitator ofera pretul de pornire sau mai mult se declara adjudecatar.
bancile de obicei daca se obtine un pret bun nu anuleaza licitatia.
de la a treia licitatie pretul poate scadea cu 25% din pretul primei licitaii(pretul de pornire a primei licitatii)
cand un licitator castiga licitatia, debitorului poate contesta in termen de 15 zile de la data adjudecarii.
adjudecatarul dupa cele 15 zile pplateste suma care sa stabilit la castigarea licitatiei i se intocmeste un act de adjudecare care reprezinta titlu de proprietate.
cu acel act se intabuleaza noul proprietar.
referitor la distrugerea apartamentului ,cum zici si tu e o zona mai grii asa,si acesta reprezinta riscurile cumpararii unui apartament sau imobil de locuit in cadrul unei executarii silite.
poti sal dai in judecata dar ce poti mai lua de la el? daca banca ia luat casa.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
fyeratanye, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasii urmatori castigarii unei licitatii de imobil !!!??? danichirila danichirila Buna ziua, sunt castigatorul unei licitatii de apartament la care am participat la o banca de prestigiu. Dupa adjudecare ma confrunt cu urmatoarele probleme: ... (vezi toată discuția)
Cum obtin un titlu executoriu? puzuzu puzuzu Spuneti-mi va rog... nu ma pricep deloc. Am inteles ca pentru a-mi fi aprobata o cerere de evacuare silita (sunt proprietar adjudecatar si inscris la C.F.) a ... (vezi toată discuția)
Participare la licitatie executare silita Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua Am calitatea de creditor, daca solicit a se vinde la licitatie prin executere silita un imobil, pot participa la licitatie ?\\ Daca cei care ... (vezi toată discuția)