avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reluare activitate dupa ingrijire copil cu handicap ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reluare activitate dupa ingrijire copil cu handicap pana la 3 ani

Buna!

Am urmatoarea problema : sunt in ingrijire copil cu handicap pana la varsta de 3 ani. Fetita mea implineste 3 ani in 20.11.2014, certificatul de handicap este eliberat cu data de 13.11.2013 si are valabilitate 12 luni. Am vorbit la agentia de plati cluj si mi s-a spus ca trebuie sa ma intorc la serviciu in data de 21.11.2014, eu fiind platita de ei pana in data de 20.11.2014, iar de la serviciu mi se spune ca trebuie sa ma intorc in data de 14.11.2014 deoarece in data de 13.11.2014 expira certificatul de handicap. Eu am citit ordinul 1474/2011 anexa 1 punctul 8 si am inteles ca data reluarii activitatii este 21.11.2014, dar nu stiu cum sa-i conving pe cei de la serviciu ca am dreptate sau daca chiar am dreptate. Va rog sa ma lamuriti in sensul asta si eventual sa-mi dati baza legala pentru raspunsul respectiv.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: matymatizu , utilizator 21:20, 26 Octombrie 2014
Dreptul la plata indemnizatiei de crestere a copilului inceteaza definitiv incepand cu ziua urmatoare celei in care copilul a implinit varsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap.
Conform legii, trebuie sa va intoarceti la munca in ziua urmatoare implinirii varstei de 3 ani a micutei.
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Multumesc, dar ati putea sa imi dati baza legala ca sa pot sa le spun la serviciu, si ce se intampla cu perioada 13.11.2014-20.11.2014, perioada in care nu mai e valabil certificatul de handicap?
este posibil sa mai obtineti un certificat care sa fie valabil din 14.11.2014?
Nu se mai poate, dar am citit pe un forum ca certificatul respectiv ar fi valabil pana la sfarsitul lunii in care isi pierde valabilitatea. Oricum ideea este ca nu stiu acum in ce data trebuie sa ma intorc la serviciu, adevarul este ca imi convine sa stau pana in data de 20 acasa pentru ca iau mai multi bani decat de la serviciu, dar nu vreau nici sa am probleme la locul de munca. Daca ati putea sa va uitati peste ordinul 1474/2011 punctul 8 sa-mi spuneti parerea Dvs. Va multumesc!
Intr-adevar, ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani. Asa cum se exprima si Ordinul citat de dvs.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 buna ziua, daca am nascut pe 04.04.2016, si concediul de crestere copil este de 2 ani, care este termenul de intoarcere la serviciu? ca am inteles ca 30 de ... (vezi toată discuția)
Data reluarii activitatii si incetare cim cf art. 55, lit. b) codul muncii dupa ccc Bubinubi Bubinubi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarele probleme privind reluarea activitatii dupa CCC, si depunerea demisiei cf. 55 b CM: Pe data de 02.03.2012, ... (vezi toată discuția)
reintoarcere munca din ccc giugiuc giugiuc Buna ziua...am si eu o nelamurire....momentan sunt in CCC pana pe 5 august 2012...doresc sa stiu care este data la care trebuie sa ma intorc la munca? 5 sau 6 ... (vezi toată discuția)