avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii transfer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii transfer

Va rog daca se poate, sa imi spuneti si mie in ce conditii pot fi transferat.Speta este urmatoarea:
-sunt angajat la Directia venit buget local sector 2 bucuresti,in cadrul serviciului impunere persoane juridice,si am aflat din surse neoficiale ca eu impreuna cu un alt coleg vom fi transferat in urma unei decizii de transfer catre alte doua servicii,eu la impunere persoane fizice si respectiv colegul meu la serviciul consiliere cetateni ,ambele servicii facand parte din cadrul aceleiasi directii.Intrebarea mea este cum putem evita trensferul catre aceste servicii? pentru ca sincer asta inseamna ca am sari din lac in put! Va rugam daca se poate sa ne ajutati cu cateva sfaturi cat se poate de plauzibile.
Va multumim anticipat si va asiguram de tota consideratia noastra.
Cel mai recent răspuns: Alina Tabara , Consilier juridic 13:08, 27 Mai 2009
Detasarea se dispune in interesul autoritatii sau institutiei publice in care functionarul public urmeaza sa isi desfasoare activitatea , pe o perioada de cel mult 6 luni cu posibilitatea prelungirii acestui termen , dar cu acelasi acord scris al functionarului public detasat.
Pe perioada detasarii functionarul public isi pastreaza functia publica si salariul , cu diferenta ca, daca in urma detasarii obtineti un salariu mai mare aveti dreptul la acesta.Si in acest caz, pt motive temeinice , aveti dreptul sa refuzati detasarea.
Transferul , ca modalitate a modificarii raporturilor de serviciu si privinta din punctul de vedere al mobilitatii functionarului public , poate avea loc in 2 situatii:
a)interesul serviciului
b) la cererea functionarlui public
In primul caz transferul se poate face numai cu acordul scris al Dmv , avand dreptul la o indemnizatie precum si la decontarea transportului , precum si concediu platit
In cazul al 2 lea transferul se face pe o functie publica echivalenta , in urma aprobarii transferului de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice la care se solicita transferul.
art. 90 din legea 188/1999 dispune


(1) Transferul poate avea loc dupa cum urmeaza:
a) in interesul serviciului;
b) la cererea functionarului public.
(2) Transferul se poate face intr-o functie publica pentru care sunt indeplinite conditiile specifice prevazute in fisa postului.
(3) Transferul in interesul servicului se poate face numai cu acordul scris al functionarului public transferat. In cazul transferului in interesul serviciului in alta localitate, functionarul public transferat are dreptul la o indemnizatie egala cu salariul net calculat la nivelul salariului din luna anterioara celei in care se transfera, la acoperirea tuturor cheltuielilor de transport si la un concediu platit de 5 zile. Plata acestor drepturi se suporta de autoritatea sau institutia publica la care se face transferul, in termen de cel mult 15 zile de la data aprobarii transferului.
(4) Transferul in interesul serviciului se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional cu functia publica detinuta de functionarul public sau intr-o functie publica de nivel inferior.
(5) Transferul la cerere se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional sau intr-o functie publica de nivel inferior, in urma aprobarii cererii de transfer a functionarului public de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice la care se solicita transferul. In acest caz, transferul poate avea loc numai intre autoritati sau institutii publice din administratia publica centrala, intre autoritati administrative autonome ori, dupa caz, intre autoritati sau institutii publice din administratia publica locala.
(6) In cazul functionarilor publici de conducere transferul se poate realiza pe functii publice de conducere ale caror atributii sunt similare cu atributiile functiei publice de pe care se efectueaza transferul, cu respectarea prevederilor alin. (2), (4) si (5).
(7) Autoritatile sau institutiile publice au obligatia de a asigura publicitatea functiilor publice vacante care pot fi ocupate prin transfer la cerere. In situatia in care doi sau mai multi functionari publici solicita ocuparea unei functii publice vacante prin transfer la cerere, selectia se face pe baza de interviu.

art 91 alin.(6) Functionarul public poate refuza mutarea in cadrul altei structuri a autoritatii sau institutiei publice in alta localitate, daca se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 89 alin. (3). :

a) graviditate;
b) isi creste singur copilul minor;
c) starea sanatatii, dovedita cu certificat medical, face contraindicata detasarea;
d) detasarea se face intr-o localitate in care nu i se asigura conditii corespunzatoare de cazare;
e) este singurul intretinator de familie;
f) motive familiale temeinice justifica refuzul de a da curs detasarii.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
Alina Tabara, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public Sorin_i Sorin_i Am fost functionar public definitiv,m-am transferat la o firma un an si sase luni ,dupa care m-am angajat pe o functie de functionar public pe prioada ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar public Jovanna Jovanna Sunt functionar public intr-o primarie , ma pot transfera la consiliul judetean? Trebuie o anumita vechime pentru a face cerere de transfer ? Postul trebuie ... (vezi toată discuția)
Transfer de la consiliul judetean la primarie paduroiu paduroiu este posibil ca un functionar public din cadrul consiliului judetean sa se transfere la o primarie in cadrul aceluiasi serviciu? (vezi toată discuția)