avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

Nascut 1958,cu facultate 5 ani ,stagiu militar complet...angajat in campul muncii din 1986...Intrebare: In ce an pot solicita pensionarea anticipata?
Cel mai recent răspuns: GELULA4 , utilizator 10:02, 22 Octombrie 2014
1. Pentru un barbat nascut in 1958 varsta standard de pensionare este de 65 de ani, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Puteti solicita:

- pensie pentru limita de varsta la varta de 65 de ani;

- pensie anticipata (fara diminuare) la varsta de 60 de ani, daca atunci veti avea un stagiu de cotizare de 43 de ani (fara facultate si armata);

- pensie anticipata partiala la varsta de 60 de ani, daca atunci veti avea un stagiu de cotizare de 35 de ani (fara facultate si armata).
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc - Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata olgutza_83 olgutza_83 Buna ziua, Tatal meu este nascut in aprilie 1958 si o vechime de 38 de ani in campul muncii. Poate iesi la pensie anticipat? (vezi toată discuția)
Cum sa ies la pensie in conditiile actuale ? Mihalcea ion Mihalcea ion Sunt nascut in a-10-1958 am 31 de ani si 6 luni in campul muncii,din anul 2008 nu mai am nici un loc de munca,si sunt fara venituri. (vezi toată discuția)
Varsta pensionare Mihai42 Mihai42 Buna ziua. Tatal meu este nascut pe 08.05.1958 si are vechime in munca de 38 ani. Ma interesaza cand s-ar putea pensiona anticipat (eventual partial) si ... (vezi toată discuția)