intampin o problema cu un angajat pe care pur si simplu nu stiu cum s-o rezolv... in momentul in care este delegat, mai ales tinand cont ca avem contracte unde se sta 2-3 zile, se acorda banii de transport, cazare si diurna... angajatul ma tot pune sa-i contorizez orele suplimentare facute in timpul delegarii , ca sa-i platesc orele suplimentare... de ex: sta 2 zile: in prima lucreaza 16 ore si in a doua 15 ore... orele lui suplimentare fara programul de 8 ore ar fi 15 ore... el doreste plata pe aceste ore chiar daca are diurna si altele.... e corect ? poate refuza diurna pt a se plati ore suplimentare? justificarea lui e ca nu accepta 32 de lei pe 8 ore suplimentare....
cu diurnele , tot pentru delegatii , m-am confruntat si eu .
am avut cateva situatii , unde nu le-am dat de capat.
dar dupa cateva discutii cu cei care merg in delegatii si stau 2-3 chiar 4 zile... reise ca au dreptate.
diurna este prea mica . prefera plata orelor suplimentare , deoarece ies mai bine la salariu .
daca nu le acord aceasta facilitate , tot eu pierd , deoarece delegatiile se ocupa doar de contracte noi...asa ca e lesne de inteles. la dumneavoastra nu stiu care este situatia ...dar logic vorbind , 32 de lei la ce oare pot fi folositi ?
pentru soferii care merg in UE , este alta discutie.
"Persoana aflată în delegare trebuie să-şi desfăşoare activitatea în cadrul programului normal de lucru al unităţii la care se efectuează delegarea. Pe timpul delegării nu se pot plăti ore suplimentare".
Persoana aflată în delegare care, pentru realizarea sarcinilor rezultate din obiectivele delegării, a desfăşurat activitate peste durata normală de lucru sau într-una din zilele de repaus săptămânal sau sărbătoare legală, confirmată de unitatea la care s-a efectuat delegarea, beneficiază, cu aprobarea conducerii unităţii, de timp liber în compensare, potrivit reglementărilor legale.
(HG 1860/2006 , art.5 din Anexa - Drepturile si Obligatiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului , Cap.I Drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării )