avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract arenda

Subiect: contract de arenda cu firma in faliment
Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu un sfat vizavi de rezilierea unui contract de arenda. Societatea cu care am incheiat un contract de arenda in uma cu 10 ani la momentul prezent este in procedura de faliment. Bineinteles ca am deja 2 ani de cand nu am mai primit arenda iar lichidatorul, administratorul judiciar al firmei imi spune ca nu are cu ce sa mai plateasca arenda. Problema nu este de-a rezilia contractul ci faptul ca pe acel teren s-a infiintat o plantatie de vie cu finantare europeana prin APDRP, care l-a randul lor s-au inscris la masa credala pentru a recupera valoarea investitiei. Problema e ca domnii de la departamentul juridic al lichidatorului imi spun sa trimit cererea de reziliere a contractului si sa merg sa intru in teren ca ei nu pot sa-mi spuna sa nu intru. Intrebarea este vizavi de investitia facuta pe teren si pe care nu au mai lucrat-o de ani buni dar bineinteles ca au luat bani de la APIA, daca eu cer rezilierea contractului tot nu pot intra pe teren sa mi-l lucrez pentru ca sigur or sa ma i-a la intrebari. Dvs ce ma sfatuiti sa fac in acest caz. MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: deliacoseri , utilizator 10:27, 3 Noiembrie 2014
Trebuie stiut daca ati fost de acord cu schimbarea categoriei terenului, din arabil in vii.
prin semnarea contractului de arenda insemna si acordul pentru transformarea categoriei de folosinta.
Doriti sa lucrati via ?? Ca pamantul in sine nu mai puteti...
nu inteleg ce vreti sa spuneti prin faptul ca numai pot lucra pamantul ?

pamantul, teren agricol, arabil, a fost transformat in teren ocupat de vie, iar investitia in sine are un proprietar ! Acel proprietar al viei, preia contractual cu dvs. Am inteles ca a ramas acelasi aredas , ..?

Alte discuții în legătură

Contract de arenda cu firma in faliment deliacoseri deliacoseri Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu un sfat vizavi de rezilierea unui contract de arenda. Societatea cu care am incheiat un contract de arenda in uma cu 10 ani ... (vezi toată discuția)
Teren agricol savali savali legea arendei din 1994,art 22 ,interzice subarendarea. in contract cu oamenii,exista o clauza ca terenul se poate subarenda. ce ii de facut?il subarendez sau ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda ralf84 ralf84 Buna ziua, Am si eu o problema.. exista cumva vreun contract asemanator celui de arenda? M-ar interesa sa inchei un contract gen arenda pentru un teren ... (vezi toată discuția)