avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Trecerea de la SRL-D la SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Trecerea de la SRL-D la SRL

Buna ziua!
Am deschis in urma cu 3 ani ,in aprilie 2011, o societate comerciala de tip SRL-D . Anul acesta firma isi va pierde statul de SRL-D, odata cu trecerea celor 3 ani . Care sunt pasii care trebuiesc facuti pentru trecerea la forma de SRL ,ce documente trebuiesc completate si unde mai exact? Odata cu schimbarea formei juridice se vor schimba si datele de identificare ale firmei , ma refer aici la codul unic si numarul de inregistrare la registrul comertului? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mariana Lazar , Avocat 22:40, 23 Octombrie 2014
In termen de cel mult 45 de zile lucratoare de la pierderea calitatii de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant, firma are obligatia sa procedeze la schimbarea denumirii.
Procedura se realizeaza la nivel de registru al comertului si implica urmatoarele formalitati : 1.verificarea disponibilitatii si rezervarea denumirii firmei
2. inregistrarea mentiunii privind schimbarea denumirii + reautorizare activitati
Se va intocmi decizia asociatului unic privind schimbarea denumirii si act constitutiv in forma actualizata.
La dosarul de mentiune se va depune originalul certificatului de inregistrare precum si certificatele constatatoare obtinute la autorizarea sediului social/punctelor de lucru.
Codul unic si numarul de inregistare raman aceleasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare calitate srl-d toareanelia toareanelia La 31.12.2014 a expirat calitatea de SRL-D , trebuie sa scot un nou Certificat de inregistrare de la Registrul Comertului , avand in vedere ca primul cuprinde ... (vezi toată discuția)
Schimbare din srl-d in srl Mihai 0910 Mihai 0910 Buna ziua, Am fost anuntata de catre doamna contabil cu care colaborez ca sunt obligata sa modific statutul firmei din SRL-D in SRL ceea ce presupune platire ... (vezi toată discuția)
Informatii despre srl-d barbierumihai barbierumihai In 2012 am infiintat un srl-d, am avut cateva cheltuieli pe el, anul acesta ar trebui sa ii schimb forma juridica dar eu doresc sa renunt la el. Ce se intampla ... (vezi toată discuția)