avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contest lista de plata intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contest lista de plata intretinere

Buna seara,

Cum ar trebui sa arate textul prin care sa solicit presedintelui asociatiei de proprietari explicatii privind modul de calcul intretinere pe care il contest? Adica vreau sa compar platile mele online cu ce spun ei ca am de plata si ce am platit pe perioada X.
In cat timp sunt obligati sa imi raspunda si ce informatii trebuie sa primesc conform carei legi, articol, etc.? Dumnealor nu au obiceiul sa raspunda, eu le trimit in termen legal si cu confirmare de primire.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gloriajilava , utilizator 08:46, 30 Octombrie 2014
Aveti 2 variante
Fie in temeiul disp L nr 230/2007 art 10 solicitati oficial presedintelui de asociatie verificarea documentelor,fie in temeiul disp HG nr 1588/2007 art 12 A al c si d,formulati contestatie la valoarea impusa in lista de intretinere in termende 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
CONTESTATIE LA CALCULUL
COTEI DE CONTRIBUTIE
Doamna/Domnule Presedinte,
Subsemnatul/a _________________________________________ proprietar/chirias al
apartamentului/spatiului nr. ______ din cadrul Asociatiei de Proprietari Bloc _____________
contest prin prezenta cuantumul cotei de contributie la cheltuielile Asociatiei de Proprietari
Bloc _________ afisata pe lista de plata a lunii _________________ anul _______.
Va rog sa mi se precizeze in scris ce reprezinta suma de ____________ lei afisata in
lista precum si baza legala a contravalorii acestei sume (prevederea legala/prevederea
statutara/hotararea Adunarii Generale).
Va precizez ca termenul legal de raspuns este de 7 zile de la data prezentei contestatii.
Va multumesc.
Data: ___________________
Semnatura,

Multumesc frumos. Avand in vedere ca am platit pe internet, mie nu mi s-a dat chitanta de plata. Le pot solicita cu acest raspuns sa mi se dea? Ca pe mine ma intereseaza si ca imi apare o luna in plus la ei neplatita si eu stiu sigur ca am platit. Pot cere sa imi dea situatia platilor pentru apt. meu pe anul 2014? sa compar cu ce am de la banca?
Puteti solicita verificarea evidentelor,in temeiul disp L nr 230/2007 art 10
Poți sa ceri un extras de cont de la banca si compari cu evidenta lor. Daca ai internet banking iti generezi singur istoricul platilor.

Alte discuții în legătură

Intretinere depusa la cec prin virament goby goby Buna ziua! Un proprietar motivand ca nu ajunge la timp sa plateasca intretinerea conform orarului de incasari, solicita sa i se dea contul asociatiei de la ... (vezi toată discuția)
Plata comision bancar asociație de proprietari eduardvl eduardvl Bună ziua, Se dă următoarea speță: În urmă cu mai mulți ani (2013) am făcut o plată dublă asociației de proprietari (respectiv am plătit prin ... (vezi toată discuția)
Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)