avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solutie complet de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solutie complet de judecata

Am avut un proces de divort cu minor am cerut custodie comuna dar nu mi s-a aprobat,am facut recurs si am primit ras ca nefondat,ce inseamna?s-a incheiat in data de 16 10 2014 pe cand as primi hotararea acasa?daca am facut un recurs oare acum m-ai am dreptul la un recurs?
Cel mai recent răspuns: ContSters81470 , utilizator 19:14, 31 Octombrie 2014
depinde ce cuprinde exact dispozitivul hotararii. Nu aveti dreptul la un alt recurs daca acesta a fost respins. Cum s-a acordat custodia?
din moment ce s-a solutionat recursul, hotararea a ramas definitiva.
in aceasta situatie tot ce puteti face este sa formulati o alta actiune de exercitare a autoritatii parintesti si stabilire domiciliu minor.
Copilul este la domiciliu mamei mele eu fiind plecata in Anglia,ma lupt sa imi iau copilul cu mine dar se pare ca nu am reusit,mi-am luat un avocat ce m-a reprezentat i-am cerut divort si custodie minor,a urmat procesul dupa un an de zile acordandu-mi custodie comuna,mentionez ca tatal copilului de cand ne-am despartit adics 2 ani nu l-a cautat,nu s-a prezentat la nici o infatisare,total dezinteresat de copil,un om violet toate acestea au fost scrise la dosar,dar eu cel mai mult imi doresc sa scot copilul din tara sa il pot lua cu mine,dar cum sa acordat custodie comuna nu il pot scoate fara acordul lui,avocatul m-a sfatuit ca nu era bine sa spunem ca vreau sa iau copilul doar a mentionat ca copilul sa aiba dreptul sa poata merge in vacanta la mine,dar nimic...sunt foarte dezamagita,nu stiu acum ce as mai putea face.avocatul mi-a spus sa mai astept 4 luni ca el sa nu plateasca pensia si dupa aceea sa deschid un nou proces sa il decat din drepturi parintesti,una peste alta mai am de asteptat inca un an de zile:(puteti sa ma indrumati unde sa ma duc ce as putea face in situatia asta?cineva m-a sfatuit sa fac o cerere la judecator sa semneze el in locul tatalui,asa ceva am inteles eu,va rog ajutati-ma cu as putea face.
ar trebui sa cereti sa se stabileasca domiciliul la dvs in Anglia, sa cereti ca instanta sa suplineasca acordul tatalui in ce priveste pasaportul copilului si iesirea din tara.
puneti in executare hotararea pt a recupera pensia.
nu va puteti intelege cu tatal sa va dea acordul pt a pleca din tara cu copilul ? Spuneti-i ca nu ii mai cereti pensie.
Nu mai deschideti subiecte noi pe aceasta tema, multumesc.
Ce vi s-a sugerat ("sa fac o cerere la judecator sa semneze el in locul tatalui") este ordonanta prezidentiala pentru suplinirea acordului parintelui.
Dar ordonanta respectiva are caracter temporar, roi dvs nu vreti sa luati copilul 2 sapt in vacanta ci sa-l mutati in Anglia, ceea ce nu se rezolva cu ordonanta.

Nu puteti face cerere sa-l decadeti din drepturile parintesti nici peste 4 luni si nici peste 4 ani pentru ca nu aveti dreptul de a face o astfel de cerere.

Alte discuții în legătură

Custodie minor alexandraandrei alexandraandrei Buna ziua va rog frumos sa ma ajutati si pe mine.sunt in proces cu fostul meu sot ne-am divortat si acum ne luptam pentru custodie copil.in urma divortului ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila 1 narcisa29 narcisa29 Admite in parte cererea reconventionala precizata, formulata de paratul reclamant reconventional... si in consecinta - Dispune ca autoritatea parinteasca cu ... (vezi toată discuția)
Parasirea romaniei impreuna cu minor. ContSters67263 ContSters67263 Buna ziua! Problema mea sta in felul urmator. Am avut o relatie in urma careia a rezultat un copil, momentan in varsta de 3 ani. Copilul poarta numele de ... (vezi toată discuția)