Admite in parte cererea reconventionala precizata, formulata de paratul reclamant reconventional... si in consecinta
- Dispune ca autoritatea parinteasca cu privire la minorul...nascut...sa se exercite in comun de ambi parinti.
Stabileste locuinta minorului la mama
Stabileste in sarcina paratului....si in favoarea minoruluiobligatia de plata a unei pensi......
Incuvinteaza acordul partilor doar cu privire la exercitarea dreptului privind mentinerea legaturilor parintesti dintre reclamantul reconventional si minor care se va desfasura in romania in urmatoarea modalitate:
-o saptamana in timpul vacantelor scolare de primavara si iarna a minorului
- intreaga luna auust a fiecarui an, cand minorul va locui cu tatal sau.
Obliga reclamanta parata reconventional sa aduca minorul in Romania in vederea realizari efective a programului de vizita stabilit.
intrebarea mea este daca cu aceasta sentinta se poate scoate minorul din tara???
Tin sa precizez ca este cea dea doua sentinta iar prima suna cam asa:
Admite actiunea civila introdusa de reclamanta.... si stabileste la reclamanta domiciliul minorului
Tin sa precizez ca tatal nu contribuie cu accea pensie alimentara !
eu lucrez in germania si as avea acum posibilitatea sa mi iau copilul langa mine, Cum sa procedez?
Daca a iesit asa de prima data sunt sanse minime sa rezolvati ceva in viitor.
Nu sunteti insa fara de sansa dar ceva trebuie sa se schimbe ca sa nu iasa o hotarare judecatoreasca la fel...in viitor...
Ideea este ca trebuie sa se castige din prima custodia exclusiva pentru ca in caz contrar devine excesiv de greu sa se schimbe in custodie comuna...
De aceea v-am spus ca trebuia sa va informati cum sa faceti inainte de proces.
Era indicat sa mergeti la avocat ca sa intelegeti exact inainte de a deschide procesul dar acum nu cred ca mai are sens deoarece nici avocatul nu cred ca va mai poate ajuta.
Exista insa si posibilitatea sa nu se fi putut oricum chiar daca ati fi mers la avocat care sa stie cum sa abordeze problema deoarece nu depinde numai de avocat ci de mai multe lucruri care sa se conjuge in mod elaborat si sa duca la concluzia ca se impune custodia exclusiva si nu cea comuna care constituie regula de baza in astfel de situatii.
Ceea ce inteleg eu in situatia mea acuma este ca trebuie sa raman in continuare despartita de copilul meu inca 7 ani pana pot sa- l am langa sufletul meu! Sunt blocata de statul Roman din toate punctele de vedere !
Ce-i care ne zbatem sa facem un viitor copiilor nostri si nu se inchd portile!!