avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor in Romania cu mama in Germania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor in Romania cu mama in Germania

Domiciluil minorului stabilit la mama , mama cu contract de munca in germania si locuinta . Cu o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin neapelare . Cu obligatia de a aduce copilul in Romania in vacantele scolare. Minorul are pasaport. De ce mai este nevoie de acordul tatalui pentru scoaterea minorului din tara daca eu am resedinta in Germania iar copilul are domiciliul la mine???
Atat timp cat autoritatea parinteasca este exercitata in comun de ambii parinti, este obligatorie declaratia acord a parintelui care nu calatoreste cu copilul pentru parasirea teritoriului Romaniei, de catre minor.
Daca parintele nu-si da acordul pentru ca nu vrea, nu am dovezi si nu pot demonstra nimica.
Pur si simplu dorinta lui de razbunare si atata. Sa nu ne lase sa ne bucuram de un viitor impreuna ( eu si copilul meu). Altti parinti isi abandoneaza copii si nu mai vor sa stie nimic de ei.
Cei care ne dorim copilul langa noi de ce nu se poate face nimica, suntem cu mainile legate, obligati pur si simplu sa nu ne bucuram de copilaria copiilor nostri.
Cre ar fii pasi , de ce documente as avea nevoie ,ce ar trebui cerut instantei in aceasta situatie??? pana acum am avut 3 procese doua pentru exercitarea dreptului parintesc singura si o ordonanta presedintiala care nu mi-a adus nimic din contra bani cheltuiti pe la avocati care nu m-au indrumat din nici o privinta si a trebuit sa gandesc toate situatile singura. Sunt mama disperata si vreau copilul langa mine ,ce trebuie sa demontrez in acest stat sa pot avea copilul langa mine !!!!
Nu s-a schimbata inca legea 248/2005 in sensul ca nu mai e nevoie de acord cand domiciliul copilului e in strainatate, deocamdata aveti nevoie de acord.
Cum scrie exact in hotarare?
pt ce ati avut ordonanta presedintiala?
Admite in parte cererea reconventionala precizata, formulata de paratul reclamant reconventional... si in consecinta:
Stabileste locuinta minorului la mama( EU) .
Stabileste in sarcina paratului... si in favoarea minorului obligatia de plata a unei pensi de intretinere incepand cu data pronuntari hotararii si pana la implinirea varstei de majorat.
Incuvinteaza acordul partilor doar cu privire la exercitarea dreptului privind mentinerea legaturilor parintesti dintre reclamantul reconventional si minor care se va desfasura in Romania in urmatoarea modalitate:
_o saptamana in timpul vacantelor scolare de primavara si iarna a minorului
- intreaga luna august a fiecarui an, cand minorul va locui cu tatal sau.
obliga reclamanta parata reconventional sa aduca minorul in Romania in vederea realizari efective a programului de vizita stabilit.
Intrebarea mea este ,, daca fac dovada cu o locuinta si un contract de munca din alta tara odata ce domiciliul copilului este la mine si sunt obligata sa-l aduc pe perioada vacantei in tara , tin sa precizez ca contractul apartamentului si cel de munca este tradus si legalizat in limba romana pot iesi cu copilul minor din tara??

PS: Minorul detine un Pasaport!

Martonze a raspuns in topic sters :

Dvs. trebuie să-i scrieţi frumos domnului tată că, în absenţa acordului său notarial privind deplasarea minorului la domiciliul stabilit de instanţă, sunteţi în imposibilitatea respectării programului de vacanţă, fiindcă minorul începe şcoala la data de ---- şi există riscul să nu ajungă la domiciliul său în timp util. Puteţi să îi trimiteţi prin agent procedural sau prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Narcisa29 a scris in topic sters:
unde sa trimit daca nu stiu adresaa tatalui, el fiind plecat din tara? am avut un nr de telefon pe care vorbea din an in pasti cu copilul . Am incercat sa-l sunam si nu se mai poate de pe nici un nr de telefon.

Acum eu nu am nici macar cu cine lasa copilul si eu trebuie sa fiu la locul de munca. Mama cu handicp gradul intai, sora care isi schimba locul de munca in timisoara si ia la randul ei are nevoie de timp sa se puna la punct acolo! sa mut copilul la scoala acolo am nevoie de domiciliu......

Alte discuții în legătură

Sentinta civila 1 narcisa29 narcisa29 Admite in parte cererea reconventionala precizata, formulata de paratul reclamant reconventional... si in consecinta - Dispune ca autoritatea parinteasca cu ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara cu minorul CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Pe scurt, intrebarea vizieaza daca parintele la care nu s-a stabilit domiciliul minorului se poate deplasa in strainatate cu minorul in baza hotararii ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)