avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Buna ziua ,as dori sa stiu si eu la cat concediu de odihna am dreptul,tinand cont ca am ramas gravida anul acesta,iar din luna decembrie o sa intru in prenatal?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ellamy , utilizator 12:32, 24 Octombrie 2014
Cate zile de CO aveti trecute in c.i.m. ?
21 de zile
Impartiti 21 de zile la 12 luni., 21 : 12 = 1,75 . Apoi rezultatil il imnultiti cu nr. de luni intregi lucrate in acest an. 1,75 x 9 (daca ati lucrat pana in sept. inclusiv) = 15,75 = 16 zile concediu de odihna.
Scadeti nr. de zile pe care l-ati efectuat in acest an si aflati cate zile mai aveti de efectuat.

Puteti lua in considerare si acest articol:
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Veti beneficia de intreg CO , intrucat durata concediului medical nu mai afecteaza durata CO.

Va multumesc ,iar daca angajatorul refuza sa mi le dea ,ce pot face?

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna anticipat crisana crisana Buna ziua.Vreau sa va intreb la cate zile de concediu de odihna am dreptul(in contractul colectiv de munca sunt trecute 21)daca concediu de maternitate se ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihna NLY007 NLY007 Buna seara.Am si eu o mare nelamurire daca ma poate lamuri si pe mine cineva,mai pe larg este vorba de concediu de odihna am vreut sa imi iau concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna mariamat mariamat Concediul de odihna este o obligatie pentru angajat ? Ce sanctiuni legale poate primi angajatul in cazul in care nu solicita concediul de odihna ... (vezi toată discuția)