avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare tichete de masa

Buna ziua, va rog daca ma poate lamuri cineva daca managerul unei institutii publice are dreptul sa ia tichete de masa sau tichete de vacanta!!
Cel mai recent răspuns: cristea luminita , utilizator 17:03, 24 Octombrie 2014
Numai daca a emis el decizia de acordare a tichetelor de masa.
Nu inteleg, exista o lege de acordare a tichetelor de masa in care se spune ca se acorda persoanelor angajate cu contract individual de munca. Dar problema este ca directorul institutiei are contract de management si nu mi se pare corect sa nu beneficieze de tichete de masa.
Va multumesc
Legea nu obliga la acordarea de tichete de masa.

art.1 din Legea 142/1998:
(1) Salariaţii din cadrul societăţilor comerciale, regiilor autonome şi din sectorul bugetar, precum şi din cadrul unităţilor cooperatiste şi al celorlalte persoane juridice sau fizice care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, denumite în continuare angajator, pot primi o alocaţie individuală de hrană, acordată sub forma tichetelor de masă, suportată integral pe costuri de angajator.
......

Daca are contract de management, atunci trebuia sa se prevada in acel contract asa ceva.
Am inteles, va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa pentru profesori!!! CristianBT CristianBT Prevederile Legii nr. 291/2013 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa se poate apica si in cazul profesorilor??? (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masa emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu si eu ce conditii trebuie sa indeplineasca o firma pentru a acorda tichete de masa angajatilor. Am citi legea 142/1998 - Legea ... (vezi toată discuția)