avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta

Buna ziua,
in urma unui proces penru conducerea sub influenta alcoolului sentinta este:
- 6 luni de inchisoare cu suspendare
- perioada de incercare de 2 ani si 6 luni
- cheltuieli de judecata in valoare de 150 lei
- drept de apel in 10 zile
Am rugamintea sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoaele intrebari:
- sentinta ramane definitiva dupa 10 zile lucratoare sau calendaristice de la data pronuntarii?
- in cat timp se platesc cheltuielile de judecata, unde si daca se depune o dovada a platii la tribunal?
- cand se poate redobandi permisul si daca se va face scola de soferi din nou?
- ce perioada persoana care are acesata sentinta va avea cazier judiciar?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:27, 27 Octombrie 2014
sentinta devine definitiva la expirarea termenului de apel, care este calculat pe zile libere, calendaristice. Dupa un an de la data ramanerii definitive a sentintei se poate da examen pentru carnet. Nu se mai face scoala. Cheltuielile se platesc intr-un cont, pe care il veti afla de la instanta, de la grefiera de Executari Penale. Dupa expirarea termenului de incercare va interveni reabilitarea.
Dreptul de a conduce pe drumurile publice poate fi redobanit in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.


Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos, atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

Succes.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie redobandire permis Lucian_68 Lucian_68 Buna ziua Daca pedeapsa ptr infractiunea de conducere sub influenta alcoolului a fost de 8 luni cu suspendare , cand pot sa dau examen pentru ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto alex2150 alex2150 buna ziua, as vrea sa stiu si eu cand as putea sa dau de permis din nou , mi-a fost anulat de judecatorie pe 20 aprilie se face un an de cand s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)
Redobandirea permisului de conducere max67 max67 De când incepe sa curga termenul de 6 luni prevazut de art.116 alin.a in cazul persoanelor condamnate la pedeapsa inchisorii dar eliberate conditionat ... (vezi toată discuția)