avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Taxa de protectie: adevar sau mit?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Taxa de protectie: adevar sau mit?

Am nevoie de un sfat specializat. Mi-ar fi rusine sa merg la un avocat cu asa ceva... + e mai bine daca primesc parerea de la mai multi.

Am afaceri in domeniul alimentar, pana acuma nu mi-a cerut nimeni taxa de protectie, totul e legal. Mi-am cumparat recent un autoturism Ferrari. Am doat 26 de ani.

Cel putin 3 prieteni mi-au zis sa am grija cu el, sa nu ma ia baietii la ochi, sa ajung sa platesc taxe de protectie,etc.

Este adevarat? Daca ma duc la un club pot sa ma ia baietii la ochi, sa-mi dea un pumn in freza si apoi sa-mi ceara si sa le dau bani explicandu-mi frumos ca "asta e painea noastra" scuze ca te-am lovit, tu ai noi nu avem, trebuie sa imparti cu noi" bla bla bla...

Pana acuma doar 3 betivani mi-au cerut o bere... pt. ca le datorez..., in rest i-am lasat pe multi sa se pozeze la volan,etc, nu ca as vrea dar le-am lasat pe niste fete sau urce in el si au aparut si ei.

Lumea se strange cand vede un Ferrari gen:

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: terentetalharu , utilizator 14:49, 26 Octombrie 2014
Nu trebuie sa fii avocat ca sa spui ca: Se poate intampla si as ceva!
Nu este legal, dar de frica poti sa dai si taxa de protectie. :)
care este mitul , si care ar fi adevarul ?
din povestea ta , s-a inteles ca ti-ai luat Ferrari .
separatistul a scris:

care este mitul , si care ar fi adevarul ?
din povestea ta , s-a inteles ca ti-ai luat Ferrari .

Daca ma vor vana baietii pt. asa ceva?
Doar daca v-ar cere cineva taxa de protectie ati avea nevoie de avocat.

Este adevarat ca se cer taxe de protectie dar pentru masini nu am auzit.
Poate ca sa nu va fie furata masina ar putea sa va ceara taxa de protectie, dar nu cunosc ceva concret.
In general este mai favorabil sa fie furata masina decat sa se plateasca o taxa de protectie...
A nu. Sa vada ca am bani, si sa-mi ceara si ei ceva... apoi tot mai mult...

Am dat 200 000 euro + pe masina, dar o duc destul de la curse. Nu e chiar masina de lux.

Mai am si alte afaceri , nu stiu de ce m-ar ameninta cu masina...cand ma pot agresa pe mine.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2014
pieptdepui, utilizator

Alte discuții în legătură

Oug nr.120/2021 VasileRvd VasileRvd Ținând cont că din Iulie 2022 conform unei OUG , cel care aduce mașina din spațiul european, trebuie sa îi facă și RAR-ul. Cât de legal e cea ce ... (vezi toată discuția)
Cum pot lua legatura cu un procuror/judecator? capricorn222 capricorn222 Detin date importante despre un hot de apartamente/magazine. A furat aproximativ 200 000 euro. Nu sunt sifon dar ma gandesc mereu la oamenii care au fost ... (vezi toată discuția)
Protectia martorilor intr-un proces penal TonyCraiova TonyCraiova Buna seara.Acum o seara tot cam la aceasta ora eram cu prietenii in oras(decat noi eram pe strada,si la distanta alte cateva persoane).In timp ce mergeam,s-a ... (vezi toată discuția)