avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Se poate da aviz de la procuror pentru perchezitia ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Se poate da aviz de la procuror pentru perchezitia unui calculator?

Buna ziua. As vrea sa va pun in vedere o situatie. Sotia unui bun prieten de al meu a inaintat in urma cu 3 luni actiune de divort dupa mai putin de un an de casnicie pe motive de "nepotrivire". Realitatea este alta, caci ea avea pe altcineva, deci il insela. Pana aici lucrurule sunt lamurite. Pentru ca cei doi au convietuit sub acelasi acoperis, vre-o 2 ani intr-o zii el a reusit sa ai acceseze contul ei de e-mail unde desigur probabil cauta dovezi ca ea il insela. Cum ea nu si-a mai putut recupera adresa de e-mail sa o foloseasca, la banuit pe fostul sot ca ia "spart contul"., si ia inaintat o plangere la politie. Desi ea are doar o declaratie in scris (sesizare) nu detine si probe care sa demonstreze acest aspect. In acest caz se poate optine aviz de la un un procuror pentru verificare calculatorului? Sau care e procedura prin care sesizarea facuta de fosta sotie poate lua calea unei cercetari a organelor competente, si chiar pana la posibilitatea confiscarii calculatorului de carte organele in drept sa sa obtina problele care sa incrimineze o fapta comisa? Amintesc ca nu a folosit informatiile obtinute pentru a-si santaja fosta sotie.. ci doar pentru ai deomnstra ei si apropiatilor ei adevarul pentru care ea sa despartit de el, si aceasta din urma facuta intr-o forma greu probabila ca a fost facuta de catre el.
Multumesc.
Da, organele de abilitate pot ridica acel calculator pentru cercetare.
In cazul expus de dvs. este imposibil de demonstrat, fara dubii, ca sotul a accesat adresa de mail, din moment ce respectivul calculator era folosit de catre soti in comun.
Chiar daca furnizorul de webmail va comunica date organelor de cercetare, cum vor demonstra ca in ziua respectiva, la o ora anume, in fata calculatorului se afla sotul sau sotia?
Este o cercetare dificila si stufoasa, asa ca mai ramane varianta ca apropiatii amicului dvs. sa fie citati pentru a relata daca au cunostinta ca amicul a obtinut informatiile respective accesand contul de mail al sotiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare corespondenta electronica lavi_ena lavi_ena Buna ziua! Cum pot proceda sa dau in judecata pe cineva care mi-a citit mail-urile fara acordul meu si le-a mai si copiat (forward-at) pe mailul propriu fara ... (vezi toată discuția)
Violare casuta postala yahoo favorit.md favorit.md Va rog sa-mi spuneti ce s-ar putea face in situatia aceasta: Sotul a dat-o afara din casa pe sotia care depuse cererea de divort. Aceasta si-a schimbat parola ... (vezi toată discuția)
Parola e-mail alecsx_ro alecsx_ro Buna ziua, Cineva mi-a schimbat parola de la contul de e-mail webmail Yahoo. Cel mai probabil folosindu-se de Password Recovery. Este adevarat ca probabil a ... (vezi toată discuția)