avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Beneficiar Bilet la Ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Beneficiar Bilet la Ordin

In cazul in care o fersoana fizica imprumuta o firma, restituirea imprumutului poate fi facuta in baza unui bilet la ordin emis in favoarea persoanei fizice? Daca da, puteti sa postati un model de completare a unui Bilet la ordin avalizat, emis in favoarea persoanei fizice ?

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 13:31, 27 Octombrie 2014
poti vedeea pe site-ul respective modele de bilete l ordin
[ link extern ]
Biletul se emite si se semneaza de catre persoana juridical(emitentul BO) catre persoana fizica(beneficiarul biletului la ordin).
Avalizarea poate fi facuta de o alta persoana fizica sau juridica(GARANTUL) care vine sa garanteze plata in locul persoanei juridice care va datoreaza bani,iar dvs l-ati putea gira altei persoane fizice sau juridice
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc mult
in imaginea de pe site avalizarea se face " pentru: firma2 (creditor)". Nu ar trebui facuta "pentru: firma1 (emitent/ debitor)" ?

multumesc
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
quarkiti, utilizator
Da avalizarea este garantarea platii in numele emitentului BO

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo girat pneuros pneuros ce se intampla daca girez un bo si acesta este refuzat la plata cine va trebui sa plateasca? (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Executare silita asociat firma mimi2013 mimi2013 Buna! Poate maputeti ajuta cu un raspuns sau un sfat: In 2008 am avut o firma (SRL) pe care asociati erau mama si soacra mea. Am contractat atunci un credit ... (vezi toată discuția)