Bună ziua. As dori sa îmi oferiți răspuns la următoarele întrebări. 1. Pe 10 noiembrie 2014 termin concediul creștere copil pentru primul copil, și de pe 11 noiembrie ar trebui sa intru în concediu creștere copil pentru al doilea copil. Cel de al doilea copil e născut pe 7 iulie 2014. As dori sa știu pana pe ce data ar trebui sa depun dosarul pentru a beneficia de indemnizație creștere copil. 2. Angajatorul ar putea sa îmi acorde decizia de suspendare acum sau trebuie sa se încheie luna octombrie?
1. - Inainte de a se termina CCC1 (chiar de acum) faceti o cerere catre angajator prin acre solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- Atasati la cerere o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.
2. - Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil va prezentati la Primarie si completati cererea pentru indemnizatie pentru CCC2.
- Indemnizatia pentru CCC2 este aceeasi cu indemnizatia pentru CCC1.
- Pentru continuitatea acordãrii indemnizatie cererea trebuie sã fie depusã la Primarie cu 60 de zile înaintea împlinirii de cãtre primul copil a vârstei de 2 ani sau în termen de maximum 30 de zile de la aceastã datã.
3. Angajatorul poate emite decizia de prelungire a suspendarii CIM imediat ce faceti cererea, nu este obligatoriu sa astepte sfarsitul lunii octombrie.
4. Pe perioada de cand s-a nascut al doilea copil si pana intrati in CCC2 trebuia sa primiti, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei lunar.