avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deschidere firma pentru transport-persoane in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deschidere firma pentru transport-persoane in apartament

Buna ziua,
Un vecin a achizitionat un microbuz pentru transport-persoane si vrea sa -si faca sediul/biroul in apartamentul in care locuieste, apartament care este pe numele parintilor sai(acestia lucreaza in strainatate).
Pe formularul pe care-l prezinta locatarilor specifica ca are nevoie doar de acordul proprietarilor cu care se invecineaza pe plan vertical si orizontal .Faptul ca schimba destinatia spatiului ,nu trebuie acordul tuturor proprietarilor,chiar daca spune ca e ca angajat doar el?Proprietarul apartamentului e tatal lui,nu el ar trebui sa ceara acordul?
Daca obtine totusi acordul proprietarilor invecinati,in timp el nu poate sa-si deschida altceva ,o alta societate sau un atelier,de exemplu,si odata ce a obtinut acum semnaturile pe viitor sa nu mai aiba nevoie de acordul vecinilor?
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 17:29, 26 Octombrie 2014
Intr-adevar registrul comertului cere acordul vecinilor apartamentului unde isi va avea sediul viitoarea firma doar pe vertical si orizontal, NU al tuturor vecinilor! El trebuie sa ceara acest acord, in calitate de viitor asociat al firmei, nu tatal sau care inteleg ca este proprietarul apartamentului respectiv; cu siguranta intre acesta si societatea fiului in curs de constituire exista un contract de comodat pentru spatiul unde isi va avea sediul social in viitor firma respectiva!
Nu trebuie sa fiti asa panicat, dati-i "credit", ajutati-l daca puteti, oricand ati putea fi si dvs. in aceeasi situatie!
Ce va face sa credeti ca apartamentul se va transforma intr-un atelier?
Cu siguranta nu se va schimba nimic in bloc. Ii trebuie un sediu social, ca asa e legea. Nu va fi un dute-vino prin scara blocului. Are nevoie de o adresa unde sa primeasca corespondenta.
Ca sa transforme apartamentul in atelier sau altceva, in care dumneavoastra sa fiti deranjat ca proprietar are nevoie de alte aprobari, acum nu doreste decat sa declare o adresa a firmei, daca se putea face o firma fara sediu social atunci apareau mii de firme care sa nu poata sa fie controlate (si asa sunt multe).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salon de coafura si frizerie in bloc la etajul 1 cosmodudu cosmodudu Buna ziua am si eu o intrebare .pentru dumneavoastra. La noi in bloc la etajul 1 a locuit un cetatean care a decedat .membri familiei doresc sa faca un ... (vezi toată discuția)
Administratia blocului stie cineva daca exista vre-o lege in ... gerhardt gerhardt Administratia Blocului Stie cineva daca exista vre-o lege in Care Propietarii unui apartament din Bloc care isi deschid o firma in apartament , ce conditii ... (vezi toată discuția)
Sediu social la bloc- inteles "vecini" eugen82 eugen82 Intr-un apartament de bloc proprietate personala doresc sa inregistrez sediul social al unui srl in care sint asociat. Sediul va fi pe baza de contract de ... (vezi toată discuția)