avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RATB

buna ziua ! am si eu o problemuta. pe 18.09.2014 ma aflam cu mama si copilul (11 luni)meu in 77 , imediat cum am urcat am validat 1 calatorie pt mine, stiind de la doamna de la ghiseu ca pensionarii au GRATUIT, dar mama este din provincie, zic provincie desi mama nu mai locuieste in romania de 12 ani. in fine, trecem peste, la 2 statii, pac controlul, eu arat ala, totul in regula si mama scoate cuponul de pensie si buletinul, aaaaa cu dumneavoastra jos zice ala.. ma uit la el.. dar care e pb? ca nu pricep, e din provincie nu are gratuit . am ramas masca. cand sa ies.. ii zic ok. mai validez inca o data. pun iar cartonul ala (caci aveam unu nenominal) si imi mai ia o calatorie, si ala nu nu .. trebuia facut inainte. cobor si incepe un mare scandal. i am zis" la 15 m de noi era ghereta cu bilete", ii zic domnule, doamna mi a zis ca are gratuit .. trebuia sa mi zica ca cei din provincie nu au. 50 de lei mi au cerut pe sub mana .. gen. i am zis NU . au scris un proces verbal pe care mama la insistentele mele nu l a semnat. acum dupa 2 am primit un raspuns la o plangere pe care am facut o pe siteul ratb. care suna cam asa.

"Stimata doamna Elisabeta Botez,

Privind sesizarea dumneavoastra, inregistrata cu nr. 102174, va informam ca pensionarii cu domiciliul stabil în Municipiul Bucuresti beneficiaza de gratuitate pentru calatoria cu mijloacele de transport R.A.T.B., cu exceptia liniilor Expres si a liniilor speciale, conform H.C.G.M.B., nr.139/ 01.06.2006.
Totodata, va transmitem ca pensionarii cu domiciliul in provincie beneficiaza doar de reducerea de tarif cu 50% la abonamentele pentru transportul urban.
In urma verificarilor efectuate in baza de date, s-a constatat ca in data de 18.09.2014, cardul de transport seria 20148733 figureaza validat doar pentru o singura persoana, motiv pentru care vi s-a incheiat procesul verbal de contraventie.
Mentionam ca in cazul in care calatorul refuza semnarea procesului verbal de contraventie, nu se inmaneaza pe loc un exemplar al acestuia, urmand a se comunica prin posta.
Validarea cardului este obligatorie la fiecare urcarea in cazul persoanelor care achita calatoria prin intermediul portofelului electronic. In acest caz, obligativitatea validarii cardului este fireasca, aceasta justificandu-se prin faptul ca fiecare validare reprezinta efectiv plata contravalorii unei calatorii efectuate.
Asadar, va aducem la cunostiinta ca existenta unui sold pe cardul de transport sau bonul fiscal nu tin loc de titlu de transport.
De la primirea procesului verbal de constatare a contraventiei, exista posibilitatea ca in termen de 48 de ore sa se achite jumatate din minimum amenzii prevazute in procesul verbal, de la inmanarea sau comunicarea lui prin posta.
Conform Deciziei Curtii Constitutionale nr. 953/2006 privind regimul juridic al contraventiilor, organul constatator ( in speta RATB ) nu are dreptul de a anula procesele verbale de constatare a contraventiilor, acest drept apartinand in totalitate instantei judecatoresti.
In vederea contestarii procesului verbal de contravenţie va indrumam sa va adresati judecatoriei in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.
Pentru informatii suplimentare va stam la dispozitie de luni pana vineri, intre orele 06.00-21.00, sambata intre orele 06.00-20.00 si duminica intre orele 07.00-14.00 la nr. de telefon 021.311.13.98 sau 021.336.56.50, interior 30/31.


Cu respect,
Serviciul Control R.A.T.B.
#-o#-o#-o#-o#-o#-o ce fac acum? nu era vb de o calatorie si nici de 50 ron dar nu mi se pare just. datoria mea a fost sa ma informez si asta am facut , ca mi s a comunicat o informatie eronata nu tine mine. daca eram un om incorect nu validam nici pt mine dar nu s a pus pb. ce voi face acum . pe adresa din buletin a mamei nu a sosit nimic pana acum. va multumesc anticipat pt raspuns
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
aly_cat, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal r.a.t.b complectat de constatator gresit anonimmm anonimmm Buna ziua in data de 27.03.2013 pe linia de transport in comun R.A.T.B am primit proces verbal pentru nevalidare portofel electronic mentionez ca procesul ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda ratb klement klement Caut un sfat avizat In urma primiri unei contraventii pentru circulare pe RATB fara card validat mi s-a intocmit un proces verbal complet, ( agent ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb m2diana1 m2diana1 Buna ziua. Ieri am primit o amenda pe linia 336 pentru ca aparatul arata card nevalidat, desi eu am validat cardul si mi s-au retras bani de pe card. I-am ... (vezi toată discuția)