avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie Proces Verbal R.A.T.B complectat de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie Proces Verbal R.A.T.B complectat de constatator gresit

Buna ziua in data de 27.03.2013 pe linia de transport in comun R.A.T.B am primit proces verbal pentru nevalidare portofel electronic mentionez ca procesul verbal nu a fost complectat corect si in totalitate si anume:
1 -ora constatari nu e precizata
2 -pentru fapta savarsita a consemnat suma de 15 ron (o suta cinci zeci lei vechi)

Problema e ca nu o pot achita pentru ca doamnele de la tonete ma-u refuzat pentru ca amenda trebuie sa fie de 50 ron

Mentionez ca agentul constatator a complectat procesul verbal dar nu a lasat la vedere sa pot vedea ce scrie doar am semnat, acasa cand am fost mai atent am vazut ca nu e complectat corect si complet.
In cazul asta ce pot face procesul devine nul sau trebuie sa fac contestatie la sect 4 pe raza careia am primit amenda?

Va multumesc si ast un rasp cat mai repede cu putinta o zi buna
Art. 17
Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.

In cazul in care apreciati ca modul de completare al PV nu intruneste conditiile legale,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala,in termen de 15 zile de la comunicare,la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
:offtopic:

Daca tot citati texte de lege , de ce nu postati si actul normativ din care citati ? ... art.17 din ce act normativ este ? ... poate cineva doreste sa citeasca intreg actul normativ ...
Sa inteleg ca tot eu sunt vinovatul daca constatatorul trece suma de 15 ron in loc de 50 ca sa o pot achita?

Si pentru asta trebuie sa ma prezint la judecatorie?
Multumesc pt rasp anterior
Dacă formulaţi plângere împotriva procesului verbal de sancţiune contravenţională nu este necesar să vă prezentaţi la termene, puteţi solicita judecarea în lipsă.
Art. 17 prezentat e @ynocentta este parte din O.G. nr. 2 din 2001.
,,Persoanele care circulă fără titlu de transport valabil vor fi sancţionate de către reprezentanţii corpului de control RATB prin plata suprataxei de călătorie, care este de 50 lei/contravenţie sau prin întocmirea procesului - verbal de contravenţie. "

,,In cazul neachitării pe loc a suprataxei de călătorie, plata se poate face în termen de 48 de ore, la oricare centru de emitere şi reîncărcare carduri RATB."

[ link extern ]

In PV pe care l-ati primit e scris gresit 15 lei. Stiu ca amenda este de 150 lei, in cazul in care nu platiti in termen de 48 de ore 50 lei. Vedeti in PV temeiul legal in baza caruia este stabilita aceasta amenda si verificati care este cuantumul acesteia.

Doamnele de la tonete nu vor sa incaseze 50 lei sau dvs. nu vreti sa achitati 50 lei?

Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2013
ContSters233678, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda ratb alina88 alina88 Buna seara, Azi am luat o amenda de la controlorii RATB. Aveam un bilet la mine in geanta, aveam multe bagaje si nu l-am mai compostat, abonamentul imi ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb aly_cat aly_cat buna ziua ! am si eu o problemuta. pe 18.09.2014 ma aflam cu mama si copilul (11 luni)meu in 77 , imediat cum am urcat am validat 1 calatorie pt mine, stiind ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda circulatie rutiera drk drk buna ziua!am primit o amenda pentru nepurtarea centurii de siguranta.am semnat pv fara a avea obiectiuni, dar spre surprinderea mea, dupa ce am analizat mai ... (vezi toată discuția)