avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis conducere alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis conducere alcool

buna seara ! in octombrie 2012 am avut un accident de circulatie fara victime omenesti, eram sofer si m'am izbit intr'un stalp . Proprietarul gardului unde m'am izbit a sunat la urgenta si a venit Politia banuiesc, cert e ca am fost testat cu aparatul etilotest si a iesit 0.56 in aer expirat si la sange 0.98 . am fost condamnat la 3 luni inchisoare cu suspendare , pedeapsa primind'o anul acesta . am facut recurs si am primit o sentinta din care nu inteleg nimic, nu stiu sa o descifrez. am o poza cu ea , cum o atasez ? banuiesc ca si permisul e anulat, dupa cat timp il pot recupera ? trebuie sa platesc scoala iar ?
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
danilaslo, utilizator
Cel mai recent răspuns: danilaslo , utilizator 13:46, 28 Octombrie 2014
Permisul se anuleaza de politie in urma hotararii de condamnare ramasa definitiva.
Permisul de conducere a fost anulat.

Aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere.

Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos, atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
si eu trebuie sa platesc iar scoala de soferi ? si peste cat timp ? 6 luni sau un an de zile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto piturca1981 piturca1981 Am permisul de conducere anulat ptr consum de bauturi alcoolice din 2005. Am primit pedeapsa de 6 luni cu suspendare. Intrebarea mea este daca mai pot recurge ... (vezi toată discuția)
Amenda penala Maryus-dora Maryus-dora În urma cu 9 ani în urma unui proces am primit o amenda cu suspendare de 10.000 Ron la regimul circulației și pentru aceasta amenda organele de la ... (vezi toată discuția)
Permis niculaie florin niculaie florin buna seara.am permisul retinut de politie.am primit condamnare:8luni de inchisoare cu suspendare 2ani cu incercare si o amenda de 1000lei .au trecut2ani de ... (vezi toată discuția)