avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este legal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este legal?

Buna seara. Este legala exercitarea functiei de sef comp. resurse-umane concomitent cu cea a profesiei de cons.jr., in cadrul aceleiasi institutii?
Prima este functia de baza, iar pentru exercitarea celei de a doua, persoana primeste un spor la salariu. Toate sunt prevazute in cadrul C.I.M.. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 28 Octombrie 2014
Da, este legala (daca vorbim de o functie privata si daca nu exista restrictii specifice la acel angajator, prin reg. intern sau prin fisele de post).
Art. 35 alin. (1) din Codul muncii: Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

Art.10 din Legea 514/2003: Exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibilă cu:
.....
c) orice altă profesie autorizată sau salarizată în ţară sau în străinătate;
.....

In opinia mea, este discutabila problema legalitatii sau nelegalitatii problemei ridicate de dvs. din mai multe puncte de vedere.

Aveti dreptate @freeelis, omjisesem ca pentru cons. jur. avem lege speciala.
Si eu subscriu parerii exprimate anterior de dvs. intrucat Legea nr.514/2003 se refera la profesii salarizate, iar functia de sef comp. resurse-umane , in opinia mea, nu este o profesie.
Multumesc. Da, si mie imi pare de bun simt catalogarea ca functie, nu ca profesie, deci nu exista incompatibilitate.

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati consilier juridic antisocial charm antisocial charm Buna! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: Conform Statutului cons.jr. profesia de consilier juridic este incompatibila cu alte profesii ... (vezi toată discuția)
2 norme intregi la 2 angajatori diferiti Constantin_Lucian Constantin_Lucian Buna seara, Am un prieten care ar dori sa stie daca are posibilitatea de a fi angajat cu 2 norme intregi la 2 angajatori diferiti pentru functiile de ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic si pfa - incompatibilitate? marinelapolescu marinelapolescu Buna, Vreau si eu pareri in legatura cu incompatibilitatea consilierului juridic. Sunt angajata ca si consilier juridic la o firma cu 2 ore (doar atata vrea ... (vezi toată discuția)