avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... am ajuns la o societate de recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

am ajuns la o societate de recuperari creante

Am si eu cateva dileme legate de eos...am avut credite de 70000 de ron.am ajuns in imposibiltate de plata si apoi la domniile lor care au preluat creantele de la firmele de asigurari cu care am incheiat contract atunci cand am luat creditele...in fine de 2 ani duc o lupta telefonica intensa cu domniile lor...lucrez fara acte in afara...pabna acum am platit aproape 20000 de lei si platesc luna de luna cate 400 de euro in conturile domniilor lor...uneori am depus sume mai mari si am avut intreruperi si m-am trezit ca am platit intr-un an si jumatate din cei 20000 vreo 6000 penallitati ca nu am avut continuitate luna de luna...agresiuni verbale la telefon din parte domniilor lor am avut cu nemiluita,nunl ma ameninta ca merge acasa la parintii mei si ii executa cu un executor si o brigada de politie,desi eu nu am nimic pe numele meu,doar ca aveam la acea vreme adresa la parintii mei...tatal meu a ajuns in spital cu probleme la inima din cauza domniilor lor si tensiune,s-a imbolnavit...deoarece ai mei nu aveau telefon fix au sunat la vecini si ii trimiteau la parintii mei...o datorie de 1500 de lei au pus-o sub executare silita,am platit 300 de lei acolo dar in contul domniilor lor la EOS dupa punerea sub executare silita,nefiind in tara nu am stiut si am trimis bani in contul specificat de ei...nu am primit niciodata nici o citatie la adresa parintilor mei unde imi trimit plicurile,ma pot pune in executare silita fara un proces?odata intrat in executare silita si nu am de unde plati pt ca nu am venit stabil si documentat cu acte se prescrie vreodata aceasta executie?sau pot cere in instanta si acum ca nu sunt pus cu celelalte sub executare sa platesc o suma minima ,eu stiu minimul pe economie.?..voi mai avea dretul peste 5-10 ani sa imi mai iau vreo casa in tara fara sa ma trezesc cu ei sa ma execute?ce pot face?acum cateva luni castigam mai bine,acum e greu deabi platesc chiriua aici si ratele,de 2 luni am ajuns chiar sa ma imprumut sa le pot achita cate 300 de ron in fiecare din cele 4 conturi,suma care mi-a fost mai mult impusa telefonic...(am facut un angajament de plata in august anul trecut scris la sediul domniilor lor in care specificam ca am sa platesc 250 de ron pe luna)am depus mai multi,nu luna de luna dar am fost sanctionat...si un ultim lucru...azi dimineata m-a sunat o individa pt. ca din modul domniei sale de exprimare nu era nici pe departe avocata,tot de la EOS care imi impunea sa plates o factura de 560 de ron din 2002-2003 de la conex...atunci nu am platit ultimele luni de abonament pt ca am avut un conflict telefonic cu cei de la conex pe atunci pentru o factura umflata si am decis sa renunt la abonament si sa nu il mai platesc,mentionez ca nu am vorbit in contul acelui sim sa ma razbun...pur si simplu l-am pus deoparte cu 0 lei de plata,dar am refuzat sa mai platesc abonamentul pe ultimele luni....aceasta datorie nu este prescrisa?sunt mai bine de 6 ani de atunci....

...cu espect,va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MY , utilizator 00:14, 30 Mai 2009
In primul rand, in ceea ce priveste datoria la CONEX, daca e mai veche de 6 ani ani, aceasta este prescrisa.
In ceea ce priveste datoriile pe care le aveti la banci, cei de la EOS-KSI aveau obligatia de a va notifica printr-o adresa scrisa cu confirmare de primire, cu privire la faptul ca au preluat datoriile respective si ca domniile lor sunt imputerniciti a face demersurile necesare recuperarii acestora. Confirmarea trebuie semnata de catre dumneavoastra ci nu de parinti. Acestia pot refuza primirea acestora si respectiv semnarea confirmarilor. Daca v-au contactat doar telefonic, fara a putea face dovada acestui lucru, dumneavoastra a-ti fi putut refuza orice plata. Termenul de prescriptie a datoriilor respective este de trei ani. Prin semnarea de catre dumneavoastra a acelui angajament de plata, dumneavoastra a-ti recunoscut creanta si respectiv, a-ti intrerupt termenul de prescriptie, noul termen urmand sa curga de la data semnarii acestuia sau mai bine zis de la data la care nu mai platiti nimic. Intr-un asemena caz, cei de la EOS-KSI sunt obligati sa reia intreaga procedura de recuperare ( notificare, o eventuala conciliere etc. )
Cat priveste amenintarile cu o eventuala executare silita a parintilor dumneavoastra, acestea sunt fara fundament in conditiile in care acestia nu au semnat in calitate de giranti ai dumneavoastra.
Referitor la o eventuala executare silita a dumneavoastra, avand in vedere ca nu aveti nici un bun ce ar putea fi valorificat si tinand totodata cont de faptul ca nu sunteti in tara, o astfel de executare nu va avea nici un rezultat. Pentru a fi executat silit, creditorul are nevoie de un titlu executoriu valabil si de incuviintarea instantei.
Daca dupa implinirea termului de prescriptie va veti construi un imobil, nimeni nu se va putea lega de acesta.
Succes.
va multumesc frumos pentru informatii,am sa tin cont de spusele domniei voastre.de platit am toata bunavointa da nu mi sa poate impune a plati mai mult decat pot castiga eu,le-am explicat asta si domniilor lor,unii au inteles,alti nu...as mai avea o intrebare,daca nu deranjez!Daca,fiului meu ii cumpar sau construiesc un imobil in tara ar putea fi executat,in conditiile in care sunt divortat de sotia mea iar copilul este sub tutela mamei?
Daca imobilul respectiv va fi in proprietatea fiului dumneavoastra, nimeni nu se va putea atinge ( executa ) de acesta.
chiar daca este construit de mine sau cumparat,in cazul in care fiul meu are doar 3 ani?
Important este ca dumneavoastra sa nu figurati ca proprietarul acelui imobil.

Alte discuții în legătură

Agent executare silita eos ksi alin1993 alin1993 Buna seara ! In urma unei pacaleli pe care mi-a aranjat-o Orange, am incetat sa le mai platesc abonamentul. Din pacate nu mai stiu exact acum cat timp s-a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu societate de recuperari creante mariusmocan mariusmocan Buna ziua, in anul 2004 am facut un cred la o banca in vederea achizitionarii unui calculator. Am platit cu mici intarzieri (in functie de salariu ) de cate 3 ... (vezi toată discuția)
Executare silita nycoletta2008 nycoletta2008 Buna ziua , am si eu cateva nelamuriri in legatura cu un abonament la vodafone facut in luna decembrie anul 2005. Am platit abonamentul pana in luna iulie anul ... (vezi toată discuția)