avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Semnătura tatălui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Semnătura tatălui

Sunt divorțată cu un copil.locuiesc in Italia.am custodia comuna cu tatăl.ptru a ma muta in Spania am nevoie de samnatura tatălui?copilul e cu domiciliu la mine.
Cel mai recent răspuns: Ellanela , utilizator 18:34, 29 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Tatăl e si el in Italia.procesul de divorț a fost in România in 2010 si am avut custodia exclusiva.in 212 tatăl a cerut aici in Italia custodia comuna si drept de vizita.toate procesele se țin acum in Italia.am fost la poliție sa întreb daca pot pleca in Spania.ptru legile lor e ok nu am nevoie de samnatura.deci trebuie sa respect legile romane unde imi trebuie semnătura tatălui sau legile din tara unde am domiciliu si unde au loc toate procesele?
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2014
Ellanela, utilizator
Eu ca sa merg in Spania cu mașina nu ma intreaba nimeni nimic ca nu este frontiera.ptru ce e semnătura ca nu inteleg?sa o arat cui?inca o problema am va rog sa ma ajutați:daca eu ramân aici in Italia fara munca si nu mai am posibilitatea sa stau aici ma pot întoarce cu copilul in tara?sau si aici am nevoie de samnatura tatălui?sau rămâne copilul la tata si eu ma întorc in tara fara copil?credeti-ma ca nu mai inteleg nimc.nu stiu ce legi tre sa respect:legile cetățeanului roman sau legile italienilor?
Ca sa mergeti din Italia in Spania nu aveti nevoie de semnatura/acordul tatalui.
Ca sa va mutati in Spania ... depinde de cei din Spania (in ce conditii va inscriu copilul la gradinita, la scoala, etc).
Daca in hotararea pe care o aveti tatal are drept de vizita si il impiedicati prin mutarea copilului sa si-l exercite iarasi depinde de legislatia din Italia.
Daca veniti cu copilul in Romania si aveti custodie comuna ... nu mai puteti parasi Romania fara acordul tatalui.
Copilul circula cu pasaport romanesc?
Tatal se opune mutarii?
Tatăl nu este de acord cu mutarea.copilul călătorește cu pașaport românesc.hotararea judecătorească e din România data de București sectorul 1 si acolo scrie ca copilul e doar in custodia mea.tatal a făcut proces in Italia si aici i-a dat custodia comuna si drept la vizita.e doar un alegA-T la hotărârea din România.o data ce am o casa in Spania un loc de munca si copilul e înscris la scoala nu vad ce probleme sa fie.important e ca copilul sta bine are toate condițiile.in plus eu nu il împiedic pe tata sa vina sa isi viziteze copilul.

Alte discuții în legătură

Tatal nu isi viziteaza copilul Alexandrabichito Alexandrabichito Buna ziua ma numesc Alexandra sunt divortata de doi ani am un baietel de 5 ani care mi-a fost incredintat mie.tatal nu sa interesat de copil nu a platit pensia ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva minor 4 ani actualmente in italia nellypac nellypac Buna ziua,am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta,Eu traiesc in italia si am o fetita de 4 ani(nu sunt casatorita cu tatal fetitei)sutem despartiti din 2014 ... (vezi toată discuția)
Unde este dreptul minorului de 6 ani ? damatteo damatteo Prin hotărâre judecătorească minorul vine incredințat mamei , iar amândoi ( mamă si copil ) au rezidență in Italia . Se duc in România iar la ... (vezi toată discuția)