avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura/procedura prealabila incalcare drepturi de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura/procedura prealabila incalcare drepturi de autor; termene ?

Buna ziua,

Am un mic magazin online de lumanari parfumate importate din China. Cum nu exista poze de prezentare frumoase pentru ele, am facut eu cateva poze profesionale pentru fiecare produs.

Acum cateva saptamani am observat o scadere in vanzari si cautand online am constatat ca unul din competitorii mei din mediul online imi foloseste poze mele pe site-ul propriu pentru a vinde aceleasi produse, pe care le importam amandoi pe aceeasi filiera.

Doresc sa-l actionez in judecata:

1. Exista o procedura prealabila de notificare sau conciliere inainte de depunerea actiunii?

2. Are rost sa trimit prin executor judecatoresc o notificare prin care sa ii cer sa inceteze ?

3. Pot cere in notificare si niste despagubiri, ca sa nu mai ajung la proces, in caz ca vrea sa rezolvam amiabil ?

4. Se incadreaza cumva si la concurenta neloiala ce a facut competitorul ?

Multumesc !

Cu stima,

Andra

Alte discuții în legătură

Fotografii folosite fara acord dimucosmin dimucosmin Bună ziua. Am o firmă ce se ocupa cu realizarea de porti si garduri confecționate din tabla debitata pe cnc. O altă firmă imi foloseste poze cu lucrările ... (vezi toată discuția)
Folosire marca fara acord Lipi Lipi Cum se procedeaza cu cei care folosesc fara acordul meu marca pe care o am inregistrata la OSIM? Ii chem in judecata ca sa-i oblig sa nu mai foloseasca ... (vezi toată discuția)
Copyrights baze de date LM2012 LM2012 As dori sa cer o opinie in urmatoarea problema. Avem un site cu o baza de date cu parola ca parte a unui serviciu mai amplu. La un moment, pentru a creste ... (vezi toată discuția)