LuchianSeb a scris:
Faptul ca am fost odata amendati in mod ilegal, chiar daca am obtinut anularea acelor procese verbale prin intermediu plangerii contraventionale, reprezinta un interes justificat de a obtine anularea acelei hotarari de consiliu local, printr-o actiune in anulare formulata in fata instantei de contencios administrativ ?
Eu sunt de altă părere decât doamna Hornea. Nu văd, în citat, care este dreptul sau interesul legitim în care ați fost vătămat. Dvs. ați fost vătămat prin încheierea procesului verbal de contravenție, act a cărui anulare ați și obținut-o.
LuchianSeb a scris:
Deci sa inteleg ca exista un interes evident prin simplul fapt ca acea HCL este nelegala?
În contenciosul administrativ nu există interesul evident. Există interesul legitim privat și interesul legitim public. Dvs., în opinia mea, nu justificați un interes legitim privat pentru a promova o acțiune în anularea HCL-ului în discuție. Ca persoană fizică, puteți invoca apărarea unui interes legitim public numai în subsidiar, în măsura în care vătămarea interesului legitim public decurge logic din încălcarea dreptului subiectiv sau a interesului legitim privat. Vedeți art. 8, alin. 1 ind. 1 din Legea nr. 554/2004.
Îmi pare rău, însă eu sunt de părere că instanța vă va respinge acțiunea. Vă doresc să mă înșel! :)