avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plan urbanistic de detaliu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plan urbanistic de detaliu

Se poate ataca in contencios administrativ un plan urbanistic de detaliu, care in acest moment este doar la faza de plan, afisat pe site primarie, adica inca nu a fost aprobat prin HCL?
PUD-ul a trecut prin dezbatere publica, la solicitarea unui grup de cetateni, dar pozitia reprezentantilor directiei de urbanism nu ne multumeste; mentionez ca am facut deja plangerea prealabila, inca nu am primit raspunsul.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 01:12, 10 Octombrie 2008
LEGEA CONTENCIOSULUI ADMINISTRATIV Nr. 554 din 2 decembrie 2004 prevede la art.8:
ART. 8
Obiectul actiunii judiciare
(1)Persoana vatamata într-un drept recunoscut de lege sau într-un interes legitim, printr-un act administrativ unilateral, nemultumita de raspunsul primit la plângerea prealabila adresata autoritatii publice emitente sau daca nu a primit nici un raspuns în termenul prevazut la art. 7 alin. (4), poate sesiza instanta de contencios administrativ competenta, pentru a solicita anularea, în tot sau în parte, a actului, repararea pagubei cauzate si, eventual, reparatii pentru daune morale. De asemenea, se poate adresa instantei de contencios administrativ si cel care se considera vatamat într-un drept al sau, recunoscut de lege, prin nesolutionarea în termen sau prin refuzul nejustificat de solutionare a cererii.

Deci trebuie sa existe actul administrativ unilateral - adica actul actul unilateral cu caracter individual sau normativ, emis de o autoritate publica în vederea executarii ori a organizarii executarii legii.In cazul dvs. este inca in faza de proiect, pana nu se aproba prin HCL.
Daca nu vi se solutioneaza in termen sau vi se refuza solutionarea cererii, puteti actiona in contenciosul administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare act administrativ de prefect julien_slbz julien_slbz Prefectul poate ataca si anumite articole dintr-o hotarare a unui consiliu local ( considerate nelegale ) sau este obligatie atacarea in totalitate a HCL-ului, ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez romeoiasi romeoiasi Recent am primit un raspuns negativ la o cerere adresata unei institutii, care de luni ar fi executorie. M-am uitat pe legea conteciosului administrativ, si ... (vezi toată discuția)
Actiune Roman85 Roman85 Institutia Bisericii ortodoxe Romane nu a dat curs in termdenul legal de 30 de zile la sesizarea mea o pot actiona in justitie pot cere ... (vezi toată discuția)