avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mai pot sa atac o hotarare definitiva?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mai pot sa atac o hotarare definitiva?

Anul trecut am avut un proces pe rol .o amenda de circulatie .considerand ca nu sant vinovata am deschis actiune in tribunal.Actiunea a fost respinsa ca nefondata.Am facut apel .mi s a intamplat la fel ,doar ca acum scrie ca actiunea este definitiva ,Asta insemna ca nu am dreptul la recus ? Ce cai de atac as mai avea ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:59, 24 Ianuarie 2015
Plangerile contraventionale se ataca cu recurs nu cu apel. Dvs. chiar daca ati formulat apel impotriva hotararii instantei de fond, acesta a fost recalificat ca fiind recurs si judecat ca atare. Hotararea este definitiva si nu mai poate fi atacata cu o alta cale de atac.Poate doar cu o cale de atac extraordinara insa pentru motive strict limitativ prev. de lege.
Daca caile odinare au fost epuizate,nu mai aveti cai de atac
ynocentta a scris:

Daca caile odinare au fost epuizate,nu mai aveti cai de atac


Exista cai de atac extraordinare.
Caile de atac extraordinare unde se fac ? Tot la curtea de apel ?In ce consta ?
Hotărârile pronunțate în cauze având ca obiect plângeri contravenționale și care au fost introduse pe rolul instanței după 15 februarie 2013 se atacă cu apel, nu cu recurs.

Dacă apelul a fost respins ca nefondat iar dvs. ați fost legal citat pentru termenul la care acesta a fost soluționat, nu are sens să vă gândiți la căi extraordinare de atac. Ele nu sunt admisibile în situația dvs. și, în plus, taxa judiciară de timbru este mare. O contestație în anulare se timbrează cu 100 de lei, iar cererea de revizuire se timbrează cu 100 lei pentru fiecare motiv de revizuire invocat (recursul iese din discuție pentru că nu poate fi promovat). Pe românește spus, veți plăti mult iar calea de atac va fi respinsă ca inadmisibilă. Dar, dacă doriți să aruncați cu banii și timpul dvs. pe fereastră, vă dau un link la Codul de procedură civilă. Citiți de la art. 503 până la art. 513.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Recuperare creante salariale Statescu Statescu Buna seara! Conform Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, Secţia comercială a ICCJ soluţionează, în raport cu competenţa ... (vezi toată discuția)
Cai de atac impotriva unei hotarari irevocabile lehel_kis lehel_kis Bună ziua!O întrebare:am un proces verbal rutier contestat la judecătorie. În P.V. respectiv nu-mi era trecut localitatea în care am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Contestația în anulare divort noriszah noriszah Care sunt cazurile de acceptare a contestatiei in anulare in procesul de divort? (vezi toată discuția)