avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... demolare horn din apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

demolare horn din apartament

Buna seara.

Problema mea este urmatoarea: acum 10 ani am fost de acord impreuna cu ceilalti locatari din bloc sa ne facem incalzirea pe lemne, astfel incat desi in proiectul blocului nu a existat proiectat un loc pentru horn, am facut in coltul balconului.

DIn pacate am niste divergente cu vecinii intrucat nu mai vreau sa fac incalzirea apartamentului pe lemne, astfel ca vreau sa inchid hornul comun si sa demolez sobam spatiul fiindu-mi necesar pentru a putea pune frigiderul in acel loc.

Precizez ca stau la etajul 4, asa ca toti cei de pe coloana mea sunt afectati de aceasta decizie a mea.

La fata locului s-a deplasat si sectoristul, la sesizarea prealabila facuta de un scump vecin, insa acesta nu m-a putut lamuri daca este legala demolarea sobei si inchiderea hornului.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat, intrucat in caz de inchidere a hornului eu voi putea fi tras la rspundere pentru viitoare pagube / incendii.

CHiar nu stiu cum pot obtine inchiderea legala a hornului si demolarea sobei.

VA multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mariana Apostol , utilizator 10:03, 29 Octombrie 2014
Pentru a construi acel horn era nevoie, la vremea respectiva, de acordul celor afectati, respectiv de autorizatie de construire. Atat pe cale logica cat si pe cea legala, acum ar fi iar nevoie de acordul celor afectati, respectiv de autorizatie de la primaria in raza careia se afla imobilul.
Intreaga constructie cos de fum ,sobe,fiind executata fara forme legala ,este ilegala
Chiar daca detinatorii sobelor reclama,acestia nu pot proba legalitatea constructiei initiale
Inclusiv autoritatile,primaria si ISU in caz de reclamatie,aplica amenda si dispune readucerea spatiului la forma anterioara intereventiei neautorizate
acum 10 ani am fost de acord impreuna cu ceilalti locatari din bloc sa ne facem incalzirea pe lemne, astfel incat desi in proiectul blocului nu a existat proiectat un loc pentru horn, am facut in coltul balconului.

Asa cum s-a mai spus, acel horn nu este construit legal, in mod normal puteti sa puneti barosul pe el si sa il demolati, nu va poate face nimeni nimic, este pe proprietatea dumneavoastra si nu va poate obliga nimeni sa il tineti.
DAR ce faceti cu onoarea, cu obrazul, cuvantul dat acum 10 ani fata de vecini, ce faceti cu ele?
Trebuia cineva sa faca hartie scrisa, sau cuvantul dat este de 1000 de ori mai important decat o hartie pe care multi o folosesc si la WC, dar poate sunt "oameni" care folosesc si cuvantul acolo!!
Trist dar adevarat, traim in Romania!!
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2014
ContSters241232, utilizator
multumesc mult pentru ajutor. Astept sa ii notific in scris in ceea ce priveste inchiderea hornului si demolarea sobei. Intr-adevar, cuvantul dat acum 10 ani a valorat ceva, insa vedeti dvs. timpurile se schimba, vin nepotii care necesita spatiu, timpul se scurge in defavoarea mea si din pacate sa cari lemne pana la etajul 4 , in conditiile in care in bloc nu este lift, este cam greu. Multumesc inca o data.
Asa cum ati luat hotararea impreuna cu vecinii dumneavoastra sa construiti acel horn acum 10 ani, tot asa, impreuna cu vecinii puteti sa luatia hotararea de a renunta, de a demola, de a modifica...
Asadar discutati cu vecinii dumneavoastra si hotarati impreuna. Singur nu aveti voie sa luati hotararea de a darama acel horn pentru ca acum 10 ani l-ati construit cu acordul tuturor ceea ce este legal avand in vedere lege 230/2007.

Alte discuții în legătură

Sobe pe lemne narcis38 narcis38 buna!locuiesc intr-un bloc cu parter si etaj 1 .iar acest bloc, incalzirea a fost cu centrala pe bloc.dar de 1 an aceasta centrala nu mai exista si mi-am ... (vezi toată discuția)
Demolare horn vechi in apartament PRF1 PRF1 Buna ziua! De curand am achizitionat un apartament, incalzirea se facea pe sobe care ulterior au fost eliminate dar au ramas doua hornuri, 1 horn este ... (vezi toată discuția)
Incalzire pe lemne la bloc neag florin neag florin Buna seara. Am si eu o problema cu un vecin. Blocul este prevazut cu horn din constructie si de curand mi-am instalat o soba pe lemne. Eu stau la parter, iar ... (vezi toată discuția)