avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incalzire pe lemne la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incalzire pe lemne la bloc

Buna seara. Am si eu o problema cu un vecin. Blocul este prevazut cu horn din constructie si de curand mi-am instalat o soba pe lemne. Eu stau la parter, iar vecinul respectiv la etajul doi (bloc cu 4 etaje). El spune ca are o fisura in horn si ii iese fum in casa. Vreau sa stiu daca are dreptul sa desfinteze hornul si sa ma hartuiasca din aceasta cauza. Nu cred ca este problema mea ca el are o fisura in horn. As vrea sa stiu si eu legea privind incalzirea pe lemne la bloc si daca am vreo obligatie fata de acest vecin
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 10:47, 19 Februarie 2010
nu cunosc sa existe o lege in sensul asta, dar cred ca poate fi aplicata legea 230/2007.
hornul ar trebui considerat parte comuna a asociatiei, el fiind construit pentru a deservi toti proprietarii, iar el nu ar trebui sa aiba voie sa-l dezafecteze. insa poate pretinde asociatiei repararea acestuia pe banii asociatiei.
totusi, nu cred ca acel horn a fost prevazut din proiect ca horn pentru sobe, ci a fost proiectat ca instalatie de aerisire. probabil cilalti proprietari au astupat acea gura de aerisire in timp si de asta nu-i deranjeaza.
Care este sistemul de incalzire instalat in bloc? Toata lumea se incalzeste cu lemne?
Acest bloc este prevazut cu horn normal folosit ca atare nu este vorba despre aerisirile care sunt la baie si la bucatarie , locuiesc intrun oras unde nu exista sistem de incalzire, mai am o vecina dintro alta scar tot la parter care face focul cu lemne si ia nu a avut probleme.
din cite cunosc si hornurile se mai curata din cind in cind (nu stiu exact la ce perioada) ... poate o fi vreo problema si in privinta asta, pe linga acea fisura despre care v-am scris mai sus sum cred ca ar trebui rezolvata
Pai in acest caz, vecinul Dv. sa puna mana si sa-si repare zidul in casa, ca doar e proprietatea lui, iar Dv. aveti sarcina sa curatati acest horn pe care il folositi.

Alte discuții în legătură

Coloana de aerisire la bloc damaged damaged Buna ziua, am o problema, lociesc la bloc de ceva timp iar coloana de aerisire a fost folosita ca horn de cand sunt aici , toata lumea are soba si face foc pe ... (vezi toată discuția)
***** coș de fum la bloc cu 3 etaje să fie prevăzut și pentru centrale pe lemne? Vecinul13245 Vecinul13245 Salutare tuturor, Așa cum cred că mulți alții ajung într-o situație de, disperare, neștiind ce să mai facă, la cine să meargă, pe cine să ... (vezi toată discuția)
Sobe pe lemne narcis38 narcis38 buna!locuiesc intr-un bloc cu parter si etaj 1 .iar acest bloc, incalzirea a fost cu centrala pe bloc.dar de 1 an aceasta centrala nu mai exista si mi-am ... (vezi toată discuția)