avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Coloana de aerisire la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Coloana de aerisire la bloc

Buna ziua, am o problema, lociesc la bloc de ceva timp iar coloana de aerisire a fost folosita ca horn de cand sunt aici , toata lumea are soba si face foc pe lemne.Recend unul din vecini a desfiintat soba iar cand am facut foc i-a iesit fum in casa.Acum interzice locatarilor sa mai faca foc si a astupat gaura de aerisire astfel ca daca faci foc fumul iese in casa.Este legal c a facut? si daca nu unde trebuie sa ma adresez? mustumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: damaged , utilizator 15:34, 5 Octombrie 2012
Daca a astupat hornul de aerisire, inseamna ca a modificat proprietatea comuna.
Conform legii 230/2007 are obligatia de a nu afecta nici proprietatea privata a altui proprietar, nici proprietatea comuna.
Art. 11. - (1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.
..............
Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
................
Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii


Adresati-va comitetului executiv sau daca nu aveti asa ceva, la primarie, la Biroul de relatii cu asociatiile de proprietari
Interesati-va la reprezentantul legal al asociatiei de proprietari =presedintele asociatiei de proprietari daca hotararea ca aerisirea sa fie utilizata drept horn apartine proprietarilor de vreme ce precizati ca "taata lumea are soba si face foc pe lemne "
In cazul in care aerisirea este utilizata drept horn trebuie verificat daca aceasta asigura siguranta si securitatea utilizatorilor astfel incat incalzirea acesteia sa nu genereze sau sa favorizeze incendii
Daca hotararea a fost dispusa de catre adunarea generala,pe cale de consecinta minoritatea se supune votului majoritatii
coloana de aerisire a fost folosita ca horn de cand sunt aici , toata lumea are soba si face foc pe lemne.

Coloana de aerisire este doar pentru aerisire, iar daca ati hotarat sa va construiti sobe cu lemne trebuia sa va construiti pe exteriorul condominiului horn.
Au alt statut hornurile fata de coloanele de aerisire, nici nu vreau sa ma gandesc ca un vecin "binevoitor" sa reclame asta la pompieri, coloanele de aerisire nu pot fi daramate, dar sa le folositi drept hornuri......#-o
Este legal c a facut? si daca nu unde trebuie sa ma adresez?

Atentie sa nu se adreseze el cui trebuie!!
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
ContSters241232, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Cat despre faptul ca, coloana de aerisire este folosita ca horn... toate blocurile din cartier o folosesc pentru acelasi scop. Banuiesc ca exista si o aprobare din partea asociatiei de locatari in acest scop.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalzire pe lemne la bloc neag florin neag florin Buna seara. Am si eu o problema cu un vecin. Blocul este prevazut cu horn din constructie si de curand mi-am instalat o soba pe lemne. Eu stau la parter, iar ... (vezi toată discuția)
***** coș de fum la bloc cu 3 etaje să fie prevăzut și pentru centrale pe lemne? Vecinul13245 Vecinul13245 Salutare tuturor, Așa cum cred că mulți alții ajung într-o situație de, disperare, neștiind ce să mai facă, la cine să meargă, pe cine să ... (vezi toată discuția)
Locuiesc într-un bloc care are horn din construcție. cine răspunde de porțiunea aferentă fiecărui apartament? D_aka D_aka Buna seara, locuiesc intr-un bloc care are din constructie horn. Mi-am construit un semineu ( in locul unei vechi sobe) cu evacuarea fumului in hornul ... (vezi toată discuția)