avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incalzire pe lemne la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incalzire pe lemne la bloc

Buna seara. Am si eu o problema cu un vecin. Blocul este prevazut cu horn din constructie si de curand mi-am instalat o soba pe lemne. Eu stau la parter, iar vecinul respectiv la etajul doi (bloc cu 4 etaje). El spune ca are o fisura in horn si ii iese fum in casa. Vreau sa stiu daca are dreptul sa desfinteze hornul si sa ma hartuiasca din aceasta cauza. Nu cred ca este problema mea ca el are o fisura in horn. As vrea sa stiu si eu legea privind incalzirea pe lemne la bloc si daca am vreo obligatie fata de acest vecin
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 10:47, 19 Februarie 2010
doamna elga, cu tot respectul .... totusi acel horn face parte din proprietatea comuna si reparatia ar trebui facuta totusi pe cheltuiala asociatiei. daca este proprietate personala, acesta se poate prevala de acest drept si sa dispuna demolarea lui, ceea ce-si si doreste, din cite am inteles
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2010
ContSters62736, utilizator
Mda, poate ca aveti dreptate, totul e ca acest horn sa fie prevazut in acordul de asociere ca facand parte din proprietatea comuna.

Acum daca stau sa bibilesc problema, partea dinauntrul apartamentului este proprietate privata, partea zidului hornului prin interiorul hornului este proprietate comuna. Sigur, asociatia ar trebui sa se implice macar pe jumatate in rezolvarea problemei, dar ma intreb cu o oarecare teama de raspuns....o fi existand acolo asociatie de proprietari? Ca eu din aceasta perspectiva am dat raspunsul....ca nu ar exista.
Daca acel horn este prevazut din constructie, neputand fi individualizat, reprezinta suprafata comuna.
In cazul in care sunteti organizati in Asociatie de Proprietari(cf. L230/2007) atunci reparatia acestui horn trebuie facuta de catre Asociatie, din fondul de reparatii, daca este constituit, iar daca nu este constituit va trebui obligatoriu aprobat si constituit in AG.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coloana de aerisire la bloc damaged damaged Buna ziua, am o problema, lociesc la bloc de ceva timp iar coloana de aerisire a fost folosita ca horn de cand sunt aici , toata lumea are soba si face foc pe ... (vezi toată discuția)
***** coș de fum la bloc cu 3 etaje să fie prevăzut și pentru centrale pe lemne? Vecinul13245 Vecinul13245 Salutare tuturor, Așa cum cred că mulți alții ajung într-o situație de, disperare, neștiind ce să mai facă, la cine să meargă, pe cine să ... (vezi toată discuția)
Sobe pe lemne narcis38 narcis38 buna!locuiesc intr-un bloc cu parter si etaj 1 .iar acest bloc, incalzirea a fost cu centrala pe bloc.dar de 1 an aceasta centrala nu mai exista si mi-am ... (vezi toată discuția)