avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunicii paterni si programul de vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunicii paterni si programul de vizitare

Buna ziua,
Luna viitoare am primul termen in procesul de divort, fostul sot este plecat din tara si l-a imputernicit pe tatal lui sa il reprezinte....tatal lui fiind si martor. Este legal?
Legat de programul de vizita, fostul sot a cerut ca minora de 4 ani, pe care o avem impreuna, sa isi petreaca primul si al treilea weekend din fiecare luna, de vineri ora 16 cu parintii lui, adica cu bunicii paterni, acestia urmand sa o conduca la gradinita luni dimineata, precum si :
-"jumatate din fiecare vacanta scolara mai mare de o saptamana, in vacanta de vara intre 15 iunie-15 iulie respectiv 15 august-1 septembrie,
-vacantele de o saptamana sau mai mici sa fie petrecute alternativ cu fiecare parinte,
-sarbatorile legale (1 mai, Rusalii, Inaltarea Domnului, 1 decembrie, 6 decembrie), alternativ la 1 an,
-vizitarea neingradita a minorei la gradinita (acum el nu are dreptul de a intra in gradinita, datorita unei agresiuni la adresa mea), permiterea participarii la toate evenimentele majore legate de scoala si gradinita, serbari si festivitati scolare de orice fel, concursuri, sedinte cu parintii, intrucat aceste evenimente sunt momente definitorii pentru copii si este important sa aibe ambii parinti langa ea,
-obligatia reclamantei-parate de a nu schimba locuinta minorei sau locuinta fara acordul meu".
In prezent minora imi este incredintata mie prin ordonanta presedentiala din februarie 2014 pana la solutionarea divortului, iar programul de vizita pentru fostul sot, este primul si al treilea weekend din fiecare luna, de sambata ora 10 pana duminica ora 18; 30 iunie-15 iulie, a doua zi e Paste si Craciun, program care a fost respectat cu strictete, chiar daca el nu i-a mai dat fetei alocatia de intretinere si nici alocatia de la stat, aceasta din urma fiind virata in contul lui.
Daca el este plecat din tara, parintii lui pot primi aceste drepturi, chiar daca eu nu sunt deacord? Motive pt care nu sunt deacord sunt destule, de ex: nu au fost deacord cu relatia noastra, cu venirea pe lume a copilului, i-au propus sa mearga cu mine sa fac avort, ii bagau lui in cap ca nu e copilul lui...aceste lucruri au degenerat in altele si tot asa.....unul din motivele divortului sunt parintii lui.
Cum se poate stabili un program de vizita pentru fostul sot?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2014
turcudaniela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura_552 , utilizator 15:18, 30 Octombrie 2014
In cazul in care nu reusiti sa va intelegeti cu fostul sot pe cale amiabila,programul de vizitare al minorei va fi stabilit de catre instanta, bazat pe principiul interesului superior al copiluilui si promovarii drepturilor copilului. Daca micuta va avea resedinta la dvs., cum este si normal, tinand cont si de varsta frageda pe care o are, precum si de ordonanta presedintiala prin care v-a fost incredintata, alocatia si indemnizatia de crestere a copilului trebuie sa fie incasata de catre dvs., bunicii paterni neavand nici un drept legal sub acest aspect.
Ar fi indicat sa va angajati un avocat, care sa va sustina interesele in fata instantei pe toata durata divortului.
Daca sotul este reclamant, nu poate lipsi din instanta. In caz contrar, poate fi reprezentat, de catre un avocat, prin procura legala.
Reclamant sunt eu, eu am inaintat divortul, el este parat, are avocat,dar nu mi se pare corect sa il reprezinte martorul, tatal lui, lui i-a facut procura.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2014
turcudaniela, utilizator
Nu cred ca am fost eu destul de explicita, nu sunt deacord cu programul de vizita pe care el il doreste atat pentru el cat si pentru parintii lui. Programul de vizita din ordonanta presedentiala a fost respectat chiar daca el nu a mai platit din mai alocatia de intretinere. Care sunt sansele mele acum sa reduc programul de vizita pt parintii lui in procesul de divort iar in cazul in care un parinte e plecat din tara cum se va stabili programul de vizita pentru acel parinte?
In cazul in care nu pleca din tara eram deacord sa ramana programul din ordonanta presedentiala.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2014
turcudaniela, utilizator
Daca parintii lui nu sunt parte in proces (si nu sunt ca nu divortati de ei) atunci nu prea au ce sa caute in discutie.
Pe de alta parte, bunicii au dreptul sa pastreze legatura cu nepotii si pot cere in instanta program de relatii personale si, date fiind cele relatate de dvs, l-ar primi (adica n-au facut nimic care sa puna in pericol viata copilului dupa ce acesta s-a nascut).
Aveti avocat?

Alte discuții în legătură

Iesire din tara - stabilire in alta tara cu minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 buna ziua.am si eu o intrebare:sunt divortata de 2 ani si am o fetita de 6 ani care mi-a fost incredintata .fostul meu sot locuieste in vaslui iar eu cu ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil yasmy1979 yasmy1979 Buna ,sant o mama singura divortata cu un copil de 1an si noua luni. In urma divortului am picat de comun acord cu ex. sa viziteze copilul fara program, dupa ... (vezi toată discuția)