Buna ziua,
Luna viitoare am primul termen in procesul de divort, fostul sot este plecat din tara si l-a imputernicit pe tatal lui sa il reprezinte....tatal lui fiind si martor. Este legal?
Legat de programul de vizita, fostul sot a cerut ca minora de 4 ani, pe care o avem impreuna, sa isi petreaca primul si al treilea weekend din fiecare luna, de vineri ora 16 cu parintii lui, adica cu bunicii paterni, acestia urmand sa o conduca la gradinita luni dimineata, precum si :
-"jumatate din fiecare vacanta scolara mai mare de o saptamana, in vacanta de vara intre 15 iunie-15 iulie respectiv 15 august-1 septembrie,
-vacantele de o saptamana sau mai mici sa fie petrecute alternativ cu fiecare parinte,
-sarbatorile legale (1 mai, Rusalii, Inaltarea Domnului, 1 decembrie, 6 decembrie), alternativ la 1 an,
-vizitarea neingradita a minorei la gradinita (acum el nu are dreptul de a intra in gradinita, datorita unei agresiuni la adresa mea), permiterea participarii la toate evenimentele majore legate de scoala si gradinita, serbari si festivitati scolare de orice fel, concursuri, sedinte cu parintii, intrucat aceste evenimente sunt momente definitorii pentru copii si este important sa aibe ambii parinti langa ea,
-obligatia reclamantei-parate de a nu schimba locuinta minorei sau locuinta fara acordul meu".
In prezent minora imi este incredintata mie prin ordonanta presedentiala din februarie 2014 pana la solutionarea divortului, iar programul de vizita pentru fostul sot, este primul si al treilea weekend din fiecare luna, de sambata ora 10 pana duminica ora 18; 30 iunie-15 iulie, a doua zi e Paste si Craciun, program care a fost respectat cu strictete, chiar daca el nu i-a mai dat fetei alocatia de intretinere si nici alocatia de la stat, aceasta din urma fiind virata in contul lui.
Daca el este plecat din tara, parintii lui pot primi aceste drepturi, chiar daca eu nu sunt deacord? Motive pt care nu sunt deacord sunt destule, de ex: nu au fost deacord cu relatia noastra, cu venirea pe lume a copilului, i-au propus sa mearga cu mine sa fac avort, ii bagau lui in cap ca nu e copilul lui...aceste lucruri au degenerat in altele si tot asa.....unul din motivele divortului sunt parintii lui.
Cum se poate stabili un program de vizita pentru fostul sot?
Cel mai recent răspuns:
Laura_552 , utilizator
15:18, 30 Octombrie 2014