avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de vizita nefructificat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de vizita nefructificat

Buna ziua,

Va deranjez si eu cu o intrebare. Fostul sot are dreptul sa o ia pe fetita noastra in vacanta de vara 2 saptamani(avem decizie de la notar, nu este specificata perioada). Am lasat o pe cea mica in grija bunicii paterne de duminica pana ieri( 5 zile), fostul sot nu si-a petrecut nici macar o ora impreuna cu cea mica. Am fost in fiecare seara sa o iau sa doarma la mine, nevrand sa ramana la domiciliul lui. Parintii lui(in grija celor care a stat cea mica in cele 5 zile) vor pleca din localitate si l-am sunat sa vedem ce facem cu fetita. Mi-a zis ca "ce vreau eu"...I-am propus sa plece cu parintii mei la tara in acest weekend, el fiind de accord(am inregistrat apelurile pt ca mi s-a mai intamplat sa zica asa si intre timp sa se razgandeasca si m-am dus dupa cea mica la tara sa I-o aduc). Daca se va duce la politie sa declare ca era dpreptul lui sa o aibe in aceste 2 saptamani mi se poate intampla ceva? Mai aves ca o am pe mama lui martota ca nu a stat deloc cu cea mica in zilele in care a fost la el.
Daca conteaza tin sa precizez ca de 4 luni de zile nu mi-a mai platit nici pensia alimentara.
Multumesc
si inca o intrebare...cum se poate lua dreptul de vizita asupra minorei...eventual sa fie doar in prezenta mea sau sa mamei lui/
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2016
danuta2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:20, 12 August 2016
1.Dacă merge la Poliţie şi face plângere, veţi avea un pic de lucru:veţi fi chemată la declaraţii, se vor audia martori
2.Nu contează că nu a plătit pensia alimentară 4 luni sau 4 ani
3.La vârsta de 4 ani a minorei, nu aveţi cum să reduceţi programul de relaţii, numai în cazuri dramatice, pe care nu vi le doriţi pentru copil: agresiune fizică şi psihică severă asupra copilului, cu urmări iremediabile(nici atunci nu e sigur) sau dacă domnul este condamnat penal pentru pedofilie, incest sau droguri.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2016
Martonze, utilizator
1. Dreptul de vizitare e recunoscut tatalui, nu parintilor acestora. Daca copilul si bunicii sunt de acord mergeti si luati copilul.
2. Daca nu exista o anume perioada nu are ce plangere sa va faca.
3. Dupa ce luari copilul faceti plangere penala ptr neplata pensiei.
Asteptati apoi sa fiti data in judecata ptr program de vizitare.
Cat nu exista nicio hotarare judecatoreasca nu are de ce sa apeleze la politie- nici dvs pt pensie și nici el pt vizite.
Apelati la executor pt a-l executa silit pt pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie Cristinamaria13 Cristinamaria13 Buna seara , am o fetita de un an jumatate si este trecuta pe numele meu de fam. Iar dupa o judecata pt pensia alimentara pt copil , ne am ìmpacat eu si ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara irina85 irina85 Buna seara-Am o fetita de 3 ani jumate rezultata dintro casatorie de 6 ani,in 02-11-2010 am divortat fetita mi-a fost incredintata mie iar el obligat la ... (vezi toată discuția)