avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicire cont
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicire cont

Buna ziua, bunica mea a decedat si inainte sa moara l-a imputernicit pe unchiul meu (ginerele ei) pe un cont bancar.Intrebarea mea este bunicul meu mai are vreun drept asupra acelui cont? A fost la banca si nu au vrut sa ii spuna nici macar suma aflata in cont.Ce ar putea sa faca bunicul meu sa se poata folosi de banii respectivi avand in vedere ca a aflat de ce a facut bunica mea numai dupa decesul acesteia si tot de atunci unchiul scoate regulat bani din acel cont.
Cel mai recent răspuns: cafeaculapte , utilizator 16:01, 3 Noiembrie 2014
sa dezbata succesiunea si sa ceara prin notarul care dezbate succesiunea adresa la toate bancile pentru a se informa ce sume de bani detinea defuncta si sa le introduca in masa succesorala.
Va multumesc pt raspuns. Situatia e un pic mai complicata si m-as bucura daca m-ati putea ajuta cu mai multe detalii. Bunicul meu nu este intr-o relatie deloc buna cu ginerele pe numele caruia e contul ( acesta se imbata si il bate si ii face scandal ) si bunicului ii este frica de el. Ar putea face succesiunea la notar fara ca acesta sa afle? Ce inseamna aceasta succesiune? Ce avea bunica mea ii revine bunicului sau si copiilor acestuia? Trebuie impartita si partea bunicului care este inca in viata pt ca el nu doreste acest lucru..spune ca dupa ce moare cei 3 copii sa imparta in mod egal tot si gata.Dar cum ar putea bunicul, respectiv ceilalti 2 copii sa imparta si sumele din contul respectiv daca acesta e pe numele ginerelui? Va multumesc anticipat pt raspuns.
1. Succesiunile se deschid prin moarte.
2. Se imparte averea bunicii intre sot acesteia si copii
3. mergeti la un notar de la ultimul domiciliul al defunctei cu certificatul de deces cu certificatul de casatorie al bunicului, CI ul bunicului pt a pune dosar pe rol si a chema copii la dezbatere.
Poate fi obligat ginerele sa restituie banii de care s-a folosit dupa moartea bunicii pana acum? A decedat acum 5 ani si de atunci el retrage regulat sume mai mici sau mai mari de bani.
Poate fi tras la raspundere daca a scos bani dupa deces si se poate dovedi acest lucru.

Alte discuții în legătură

Mostenire bogdaner bogdaner Bunica mea a decedat.Ea avea un cont la CEC, la care era imputernicit fratele tatalui meu.Cu cateva zile inainte ca bunica sa moara, acesta a transferat banii ... (vezi toată discuția)
Mama a decedat, iar dansa avea bani depuși la cec, tata este a ... Liliana Pop Liliana Pop Mama a decedat,iar dansa avea bani depuși la CEC,tata este a doua persoană care figurează la contul CEC,întrebarea este:Tata poate să retragă banii fara ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)