avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Proces cu firma in lichidare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Proces cu firma in lichidare

Buna ziua. Sunt in litigiu de munca, cu firma la care am lucrat, si pe care am dat-o in judecata in luna martie-aprilie a.c. Nu cunosc motivele care au dus la stabilirea termenului de judecata abia pe data de 12 noiembrie. Curind am aflat ca respectiva firma a intrat in lichidare judiciara sau asa ceva. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare, sa merg mai departe cu procesul? In cazul in care am cistigat procesul cum voi recupera paguba? Sunt alte cai de atac, si care? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ipj , utilizator 21:56, 15 Decembrie 2014
Buna seara,
Cam greu stimate domn. Ma aflu in aceeasi situatie. Insolventa reprezinta un proces pana la urma. Firma trebuie sa gaseasca o modalitate sa aplice un plan de reorganizare. Procesul deschis de Dvs. este pentru recuperarea unor drepturi salariale?
Legea nr.85/2014:
Art. 75. - (1) De la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare, extrajudiciare sau masurile de executare silita pentru realizarea creantelor asupra averii debitorului
. Valorificarea drepturilor acestora se poate face numai in cadrul procedurii insolventei, prin depunerea cererilor de admitere a creantelor. Repunerea pe rol a acestora este posibila doar in cazul desfiintarii hotararii de deschidere a procedurii, a revocarii incheierii de deschidere a procedurii sau in cazul inchiderii procedurii in conditiile art. 178. in cazul in care hotararea de deschidere a procedurii este desfiintata sau, dupa caz, revocata, actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra averii debitorului pot fi repuse pe rol, iar masurile de executare silita pot fi reluate. La data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii, atat actiunea judiciara sau extrajudiciara, cat si executarile silite suspendate inceteaza.
....
Exact @freeelis. De acee am si mentionat ca e mai greu acum, daca societatea a intrat in insolventa. Multumesc ptr textul din lege. :)
Pentru dna Gabrielle, da se refera la salarii oprite abuziv de firma in urma unei asa zise daune produse firmei, dar care in realitate nu trebuia retinuta, fapt rezultat si din ancheta celor de la I.T.M. (care mi-au indicat sa ma adresez instantei de judecata).
Domnilor se poate ca acest ,,nenorocit " de patron al firmei pe care am dat-o in judecata si care are de dat salarii de sute de milioane la muncitori, sa declare insolventa firmei, dar in acelasi timp sa functioneze in continuare pe acelasi obiect de activitate la un alt punct de lucru( pe care l-a achizitionat pe cind era patron la firma pe care a bagat-o in insolventa), probabil sub o alta denumire a firmei? Acum va functiona tot asa vreo 2-3 ani, iar va ramine dator la muncitori si la altii, iar va declara insolventa si a acestei firme, s.a.m.d. Pina cind va putea sa pacaleasca zeci sau sute de muncitori si nu numai? Ce este de facut, nu gasim o cale legala pentru ai opri pe acesti nemernici? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune plati compensatorii - societate in insolventa magnum88 magnum88 Buna seara. Daca introduc o actiune pentru plata sumelor compensatorii si societatea este in insolventa si i s-a aprobat planul de reorganizare, actiunea mea ... (vezi toată discuția)
Garanție nerestituita RespectamLegea RespectamLegea Buna tuturor, conform legii gestionarului știu că angajatorul este obligat să deschidă un cont in numele angajatului in care se virează reținerile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca o firma a intrat in faliment, poate fi supusa ... juridic.answer juridic.answer Buna ziua! Daca o firma a intrat in faliment, poate fi supusa executarii silite? Daca nu, care este temeiul legal? (vezi toată discuția)