As dori ajutorul vostru.
Sunt consilier juridic la o societate comerciala. Ma inscriu in ColegiulConsilierilor Juridici(jud.Covasna) si doresc ca taxa de inscriere ( in martie era 75 Euro- nu stiu daca atat a ramas) sa plateasca societatea si nu eu. Angajatorul -in principiu - ar fi de acord, daca as motiva indeajuns de bine.
As dori sa-mi sugerati:) cat mai multe motive pe care pot sa invoc inaintea angajatorului.
Daca exista posibilitatea ca taxa de inscriere sa fie trecuta la cheltuieli sau daca poate fi considerata ca si formare profesionala platita de angajator.?
Fratilor sesizati Curtea de Conturi si Garda Financiara sa verifice ce face un CCJ cu aceste taxe?? Ce salarii au conducatorii Colegiului?
Personal cred ca taxele percepute de CCJ sunt foarte mari.
Subscriu!!!!!!!!!!!
Cu toate ca si eu consider taxa de inscriere prea impovaratoare, nu asta este problema.
V-am cerut argumente cu care pot sa-l conving pe seful meu ca el sa plateasca aceasta taxa.
Timea
Stimate coleg,
Inainte de a incerca sa-l convingi pe directorul societatii sa-ti plateasca cotizatia incearca sa te convingi pe tine de necesitatea platii unei asemnea cotizatii. Cine te obliga sa te inscri in aceste colegii? Un statut ilegitim care in orice sistem juridic normal era deja trecut in istorie?Un statut care te ameninta cu exercitarea fara drept a unei profesii daca nu esti inscris in Colegiu. Ce a facut Colegiul Bucuresti pana la acest moment cu exceptia faptului de a percepe cate milioane de lei de la consilieri juridici amarati si asa marginalizati de lege. Cum te invata cei de la Colegiu sa iti constitui societati de consultanta juridica prin alte judete urmand sa le muti sediul in Bucuresti si bineinteles sa platesti o alta taxa de 300 de euro. Si va intreb stimati colegi cine incalca legea ?
la brasov cotizatia la UCCJRO este 25 RON pe luna, iar la UNBR este 30 RON pe luna - opinati si dvs.
Ghicitoare consilier juridic!
Verificati cine detine domeniul internet unde este prezentata asociatia profesionala unde sunteti obligati sa va inscrieti pentru a profesa legal. Pe urma ... (vezi toată discuția)