avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita creanta
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita creanta

Buna ziua.
In anul 2008 am facut o descoperire de card la ING de atunci am ramas fara servici si nu am mai putut sa achit "ratele" la descoperire.
Din anul 2008 si pana acum nu am mai primit nimic din partea celor de la ING.
In cursul zilei de 30/10/2014 am fost informat de catre o cunostinta din cadrul serviciu de taxe si impozite din municipiul in care locuiesc ca le-a sosit o cerere de la un anume executor judecatoresc pentru a il informa cu privire la bunurile mele mobile si imobile.

Intrebarea mea este datorita faptului ca ultima plata catre ING dateaza din 2008 acea datorie nu sa prescris? Pentru ca din cate stiu eu prescrierea are un termen de 3 ani.

Multumesc Anticipat.
Cel mai recent răspuns: claubal , utilizator 23:27, 23 Ianuarie 2015
Daca in interiorul termenului general de prescriere creditorul nu desfasoara demersuri pentru recuperare credit nerambursat,opereaza prescriptia
Din cele precizate de dvs,a intervenit prescriptia
daca ajungeti la executare, va trebui sa contestati.
gi-jane2 a scris:

daca ajungeti la executare, va trebui sa contestati.

Am luat legatura cu un avocat de la judecatoria din localitatea mea.
I-am explicat situatia si a zis ca o sa faca contestatia sa asteptam citatia acasa.
Mai departe ce vreau eu sa va intreb pe dvs:
Daca "datoria" a intrat in termenul de prescriere cum un judecator poate admite cererea de executare si mai mult de cat atat de ce nu citeaza persoanele/persoana care este in cerere?
Mi se pare absurd sa nu fi instintat ca ai "un dosar" pe rol din punctul meu de vedere este absurd.

Multumesc anticipat.
cererea de incuviintare nu se judeca cu citarea partilor.
gi-jane2 a scris:

cererea de incuviintare nu se judeca cu citarea partilor.

Eu am inteles asta insa ca si parere personala nu mi se pare corect.
Chiar vad acest "aspect" ca si unu deplasat si nelegal.

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie Marcel Mihalache Marcel Mihalache Contractul de credit bancar, care are mentiunea \"prezentul contract reprezinta titlu executoriu\", pentru a putea fi executat si inainte de cererea de ... (vezi toată discuția)
O incuvintare a executarii silite de catre judecatorie, fara ... ranedo ranedo O incuvintare a executarii silite de catre Judecatorie, fara cale de atac, emisa in 31.Ianuarie, mai poate fi contestata de debitor, care a facut o cerere de ... (vezi toată discuția)
Executare silita raduradulescu raduradulescu buna seara . as vrea sa intreb si eu ceva legat de executorul judecatoresc si anume :daca un creditor se prezinta la un bej cu un titlu executoriu ,acesta are ... (vezi toată discuția)