Salut, ieri (joi) cand ma intorceam de la scoala am primit un pumn in mandibula de la un coleg.... Respectivul s-a suparat pentru ca eu as fi ras de el.. Ideea este ca el mi-a fracturat mandibula in 2 locuri, ieri m-am plimbat pe la 1-2 noaptea intre bagdasar-arseni si facultatea de stomatologie pentru a rezolva fractura... si de abia azi am ajuns acasa. Acum, la scoala directorul spusese ceva de exmatriculat. Eu as vrea sa depun si o plangere penala, sa-mi scot certificat medico-legal si sa suporte consecintele... eu am de stat cu gura inchisa si cu niste sarma in gura timp de 6 saptamani...asta include vorbitul printre dinti si mancatul cu paiul.
Intrebarea este cam ce consecinte urmeaza? Daca implica inchisoare sau scoala de corectie nu prea e ok.... dar daca este doar amenda este perfect.
prima data mergi la IML , pentru certificat , abia apoi faci si plangerea.
cu cat ajungi mai devreme la IML , cu atat mai bine.
ar fi bun si un avocat care sa stie cum sa trateze problema , ca in cazul tau nu este vorba doar de amenda....o sa trebuiasca sa-ti plateasca cateva daune , morale si materiale ...sa-i ceri tot ce se poate cere si cat de mult .
1. certificat medico-legal la IML;
2. minim doi martori care sa sustina savarsirea faptei;
3. plangere penala la Parchet;
4. constituire parte civila (daune materiale si morale) + cheltuieli de judecata;
5. daca fapta va fi incadrata la infractiunea de loviri si alte violenta (art. 193) putem vorbi de amenda, insa daca incadrarea este cea de vatamare corporala (art. 194), atunci vorbim de inchisore, proprabil cu amanarea executarii;
6. termenul pentru introducerea plangerii este de 3 luni;
7. apelarea la serviciile unui aparator din sfera dreptului penal ar fi benefica.
Asigurare auto
iyanis
buna seara tuturor. As dori sa va intreb pe cei care au idee despre urmatoarea problema , de la IML am primit un document in care scrie ca am hematoane la cap ... (vezi toată discuția)