In primul rand proprietatea trebuie acceptata, pt ca regula ce opereaza este "nu pot sa dau ceea ce nu am";
Dupa aceea, va ganditi la donatie, act care se face la notariat.
Inocentia
Da, trebuie sa faceti o donatie, astfel ca trebuie sa va deplasati la un notar public.
Vedeti ca se plateste o taxa si onorariul notarului ca si in cazul contractului de vanzare-cumparare.Nu exista diferenta.
Pentrua primi o informatie corecta trebuie totusi sa specificati ce fel de titlu de proprietate aveti.
Spre exemplu,daca este vorba de o mostenire si sunteti amandoi mostenitori nu este nevoie de o donatie.
Buna ziua.Cu amabilitatea dv.as dori cateva lamuriri referitor la mostenire.Sunt singurul fiu al tatalui meu care este octogenar si locuieste singur intr-un apartament la care este proprietar de drept,fara nici un fel de datorii sau litigii.
Eu nu doresc sa mostenesc nimic din tot ce-i apartine si intreb daca impotriva vointei mele pot fi angrenat in vreun fel la o eventuala succesiune sau altceva asemanator referitor la mostenire.
cu multumire,ionut.
Mostenire, succesiune
toobz
buna ziua,in urma decesului mamei am facut succesiunea si mostenitorii sunt 3 copii plus sotul mamei .dupa discutii avute impreuna am decis de comun acord ca ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune
carerra
Speta este urmatoarea:
Tatal meu a decedat la 12 decembrie 2009. Are 2 copii: eu si sora mea, amandoi majori. Singurul bun pe care il avea la moarte este un ... (vezi toată discuția)