avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, succesiune

buna ziua,in urma decesului mamei am facut succesiunea si mostenitorii sunt 3 copii plus sotul mamei .dupa discutii avute impreuna am decis de comun acord ca cele doua surori sa renunte la mostenire in favoarea mea si tatal sa ramana cu drept de utilizare a casei si terenului unde se afla casa pe toata durata vietii lui.
Am fost la notar si mi s-a spus ca legea ma obliga ca eu sa fac un act prin care sa platesc o sulta surorilor mele care renunta la mostenire in favoarea mea.Doresc sa stiu daca este adevarat sau nu.Surorile au fiecare locuinta proprietate personala.
Multumesc si astept raspunsul cat mai repede.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 23:27, 24 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Da, mergeti la alt notar.
Nu are niciun fundament juridic ceea ce v-a spus notarul si e greu sa il lamuriti daca nu intelege.

Renuntarea nu presupune sa primeasca sulta deoarece asa nu mai este renuntare...sub aspect juridic...
YSL mostenirea s a dezbatut caci asa spune userul chiar din primul rand al msg sau.
stimate user in urma mostenirii faceti partaj adica surorile dvs renunta la cota lor de mostenire si dvs le platiti sulta.
~ Conținut șters la cerere ~
Din moment ce s a facut succesiunea cum.sa se mai renunte la mostenire daca avem patru mostenitori? Dvs cititi cu atentie mesajul userului? Prima fraza!
Userul nu este obisnuit cu termeni juridici asa a inteles el ca la partaj se renunta la mostenire...de fapt se cedeaza cota mostenita contra unei sulte...
asta trebuia sa i spuneti nu altceva daca ati dorit sa raspundeti.
nu v am sters msg ca off topic pt ca folosesc in argumentarea mea. Insa pe viitor daca nu cititi cu atentie am sa recurg si la acest lucru.
PS renuntarea la mostenire cu titlu oneros este acceptare.
insa renuntarea se face in anumite conditii si nu dupa dezbaterea succesiunii cazul nostru de mai sus.
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2015
ContSters338589, utilizator

Alte discuții în legătură

Renuntare la drepturi succesorale Lacra40 Lacra40 suntem doua surori si mama. tatal a murit si am facut succesiunea dupa el. mama traieste, iar eu doresc sa cedez drepturile mele succesorale sorei mele, ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire mariah2010 mariah2010 Buna ziua.Subiectul este urmatorul.Doua surori au facut succesiunea dupa moartea mamei, ambele fiind mostenitoare.Acum , dupa 10 ani una din surori vrea sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea mamei lifecaredorina lifecaredorina Suneti-mi va rog , a murit mama mea si acum tatal meu vrea sa facem succesiunea(mai am un frate) si sa ne desplateasca sa renuntam la partea noastra.Credeti ... (vezi toată discuția)