avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna ziua,
in urma declaratiei de iesire din indiviziune ,dupa moartea socrului,sotul a cedat cota lui de proprietate fratelui sau fara sulta,dar cu sarcina de a o intretine pe mama lor.Au avut alte intelegeri verbale pe care fratele lui nu le-a respectat.
Intrebarea este daca sotul meu se poate rezgandi?se mai poate anula acea donatie?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: sabou , utilizator 21:25, 2 Noiembrie 2014
Spune-ți mai clar ce acte a încheiat soțul Dvs.
Buna seara,
a semnat declaratia de iesire din indiviziune in care sunt mentionate toate proprietatile si faptul ca cedeaza cota lui de proprietate in favoarea fratelui.
Poate donatie nu declarație!
A declarat ca renunța la succesiune? Sau după dezbaterea succesiunii a donat cota parte ce i revenea fratelui? Daca nu știți ce act a facut nu va putem ajuta! Ce ati spus Dvs nu exista!
Singurele acte care s-au emis la notar sunt certificatul de mostenitor si apoi declaratia de iesire din indiviziune(asa este titlul documentului in care sunt mentionate cele spuse) pe care el a semnat.
Certificatul de mostenitor este ok. Soțul este mostenitor si apoi s a facut un partaj fără sulta in care soțul Dvs ISI cedează cota din Moștenire fratelui cu obligația ca acesta sa aibe grija de mama sa! Eu asta inteleg ca este pt ca altceva nu se poate.

Alte discuții în legătură

Legalitate certificat de mostenitor Lilic68 Lilic68 Mama mea a avut un frate care a murit in anul 2005. Precizez ca parintii lor sunt decedati din anul 1996 iar fratele mamei nu avut copii. Dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire ... alinacosmina alinacosmina Buna ziua, Doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire la o mostenire. Este vorba de o casa cu suprafata de 14 ari, mostenirea este de la bunici ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune toobz toobz buna ziua,in urma decesului mamei am facut succesiunea si mostenitorii sunt 3 copii plus sotul mamei .dupa discutii avute impreuna am decis de comun acord ca ... (vezi toată discuția)