Sotul meu a lucrat 22 de ani, 8 in gr 1 si 14 in gr2.Acum are 58 de ani.Cand se poate pensiona? Limita de varsta se scade datorita grupei, mai e obligatorie cotizatia de 35 de ani?
Daca anii de grupa sunt in procent de 100% are un stagiu total de cotizare de 29 de ani si 6 luni.
Pentru a beneficia de reducerea varstei,trebuie sa indeplineasca stagiul complet de 35 de ani.
"Varsta standard de pensionare se va reduce pentru persoanele care au lucrat in grupa I de munca, dupa cum se arata in Legea 380/2013" ,iar varsta standard dupa lege este conditionata de o vechime minima de 15 ani.In modificarile recente nu mai apare stgiul de cotizare de 35 ani ceea ce ar fi si firesc la " varsta standard". Este legea interpretabila cum sunt majoritatea legilor in Romania ?
Persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare au dreptul la pensie de limita de varsta,cu reducerea varstelor standard de pensionare,dupa cum urmeaza....
Pensionare
dodorel62
Buna ziua . Referitor la faptul ca Legea pensiilor 263 , a fost modificata in 2014 , as dori sa-mi raspundeti la problema pe care eu o sa vo expun.
- Am ... (vezi toată discuția)