avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Descarcare gestiune cu amanuntul
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Descarcare gestiune cu amanuntul

La un magazin de piese pot face descarcarea de gestiune cantitativ valorica cu 378,4428 deoarece programul este legat la casa de marcat si odata cu vanzarea produsului se face si descarcarea lui din gestiune si se poate vizualiza in timp util stocul cu adaosul real sau este obligatoriu folosirea lui K(desi nu am vazut in lege sa zica ca este obligatoriu) dar poate nu am inteles,va rog un raspuns,multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: rodicaguse , utilizator 17:49, 5 Noiembrie 2014
Nu este nici o problema deoarece nu se denatureaza situatia stocurilor - rezultatele obtinute sunt corecte.
Si in aceste conditii neutilizand descarcarea de gestiune cu K pot folosi conturile 378,4428?
Da, puteti sa folositi conturile 378 si 4428 care se folosesc de regula in metoda de gestiune global-valorica. In acest caz nu aveti nevoie de k pentru ca stiti exact care este adaosul pentru fiecare piesa in parte.

Multumesc mult de tot.In aceste conditii presupun ca ar tb sa am fise de magazine pe produs ,mai trebuie raportul de gestiune?
Recomand si fisele de magazie si raportul de gestiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Metoda cantitativ valorica comert cu amanuntul AncaUrda AncaUrda Este corect daca am utilizat metoda de evidenta a stocurilor cantitativ - valorica intr-o unitate de alimentatie publica - comert cu amanuntul, utilizand ... (vezi toată discuția)
Comert cu amanuntul kosamaria kosamaria Buna ziua! O firma are evidenta marfurilor global valoric.Vinde marfa la anumiti clienti cu 10% discount(suma este trecuta pe factura).In contabilitate ... (vezi toată discuția)
Monografie bar - restaurant AncaUrda AncaUrda Care este monografia contabila si documentele primare pentru o unitate de alimentatie publica Bar – Restaurant care isi organizeaza evidenta stocurilor ... (vezi toată discuția)