Care este termenul de depunere a unei cereri in instanta(procesul este demarat, dar doresc o revizuire fata de un obiectiv al partajului). Termenul va fi in 25.11.2014
Potrivit art 204 Cod Procedura civila: Reclamantul poate sa si modifice cererea si sa propuna noi dovezi , sub sanctiunea decaderii, numai pana la primul termen la care acesta este legal citat.
Daca se indreapta greseli materiale din cuprinsul cererii, reclamantul mareste sau micsoreaza cuantumul obiectului cererii , instanta nu va mai acorda un alt termen dupa cel din data de 25.11.2014, ci va consemna aceste modificari in incheierea de sedinta daca sunt facute verbal in fata instantei.
Modificarea cererii de chemare in judecata peste termenul aratat mai sus poate avea loc numai cu acordul expres al tuturor partilor.
Pe scurt, va recomand ca pana la termenul din 25.11.2014, sa depuneti la dosar, in scris, modificarile ce doriti a le face.
Termenul mentionat este al saselea. Cererea pe care am pregatit-o este in baza art. 1617 (3) NCC- renuntarea la compensatia sultelor, este o cerere pe care o pot face si in baza art.148 NCPC, cred.
Din punctul meu de vedere art.204 este foarte clar . Sau puteti uza de disp. art 406 C.pr civ care dau posibilitatea reclamantului sa renunte oricand la judecata ...in tot...sau in parte.
Nu înțeleg de ce comparați mere cu pere și trageți concluzia că sunt totuna. Art. 148 Cod procedură civilă nu are legătură cu sfera de reglementare a art. 204 Cod procedură civilă. La acest moment procesual puteți să vă modificați cererea doar cu acordul expres al celorlalte părți. Renunțarea în parte la judecată este altceva, și puteți apela la ea.
Completare cerere
timpuriu
Suntem parte intr-un proces civil in calitatea de reclamanti , am modificat cererea si s-a dat primul termen in sedinta publica la sfarsitul luni .
Intre ... (vezi toată discuția)