avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere auto

Buna ziua sunt un posesor de autovehicul pe care as dori sa-l radiez la cerere din circulatie si de la finante fara sa predau masina la centrul de colectare . Detin talonul , CIV -ul masini si numerele de inmatriculare , extras CF ca detin spatiu de depozitare ,dovada plati la finante ca am platite datoriile catre stat cu toate astea nu pot radia din circulatie si de la finante masina deoarece finantele nu vor sa faca acest lucru . Mi se spune ca daca as locui in judet s-ar putea dar ptr.ca locuiesc la oras nu se poate nu se aplica aceiasi lege . Va rog sa ma indrumati ce as putea face in continuare ptr. a-mi rezolva aceasta problema .
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: ContSters241420 , utilizator 20:09, 10 Noiembrie 2014
Pentru radiere auto la cere este necesar sa depuneti la autoritatea fiscala documentul original si copie din care rezulta ca detineti act spatiu =garaj,curte,teren-unde sa depozitati auto
Situatia este ca spatiul respectiv nu este pe numele meu dar am mutatie la acea adresa unde locuiesc in concubinaj cu detinatoarea spatiului de peste 20 ani .
Nu trebuie sa predati talonul/numerele. De ce aruncati niste bani?! Majoritatea jipanelor cu motoare de peste 3000 cmc sunt radiate de la taxe si impozite.Dati o declaratie pe proprie raspundere autentificata (adica la notar) prin care aratati ca nu mai folositi autovehiculul respectiv pe drumurile publice.E vorba despre o declaratie pe proprie raspundere ca autovehiculul este scos din uz. Stie notarul ce si cum. Declaratia o depuneti la serviciul/directia taxe si impozite din primaria de domiciliu. Daca aia nu vor si nu vor, angajati un avocat si mergeti pe contencios ad-tiv. Va explica avocatul.
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
DlGoe, utilizator
Multumesc voi incerca asa .
Impozitul este pe proprietate indiferent ca o folosesti sau nu.scoate din circulatie dupa care spui cati au desmembrat persoane necunoscute.

Alte discuții în legătură

Radiere din circulatie autoturism mai vechi de 30 ani alexandruteutisan alexandruteutisan Am un autoturism mai vechi de 30 ani si vreau sa-l radiez din circulatie , am facut declaratia la notar ca nu va mai fi pusin circulatie , am fost la fisc si ... (vezi toată discuția)
Radiere in urma suspendarii certificatului si a numerelor procustprestserv procustprestserv Mi s-au retinut certificatul de inmatriculare si numerele de circulatie din cauza ITP expirat. Repararea masinii ar fi prea costisitoare, prin urmare a-si ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism dus la fier vechi liviubonta liviubonta Detin o masina din 1992 inmatriculata in romania, pe care in anul 2011 am taiato bucati si am duso la un centru de fier vechi. Cum am duso asa, nu am primit ... (vezi toată discuția)